Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO SE MORA ZNATI'

Izbornik Srbije: Mi i Hrvati smo veliki rivali, ali ne i neprijatelji

Hrvatska - Srbija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/13
08.04.2018.
u 08:28

- Moramo zaboraviti ovu utakmicu i Srbiju i sve ono prije i pripremiti se za finale - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak

Izgleda da je voda na Kantridi bila prehladna, jer hrvatski vaterpolisti igrali su grčevito s reprezentacijom Srbije na premijernom izdanju finalnog turnira LEN Europa kupa. No, na kraju su uspjeli izvući pobjedu od 8:7.

Na kraju preokrenuli rezultat

Dušan Pijetlović brzo je načeo mrežu Marka Bijača koji se kasnije samo nervirao na golu. Trebalo je dupinima gotovo četiri minute za prvi pogodak na utakmici, a kada je to konačno uspjelo Mari Jokoviću, ostali su na tom jednom sve do treće četvrtine kada se u strijelce upisao i Loren Fatović. Do tada su gubili 1:4. 
“Nikakva panika, otvorit će se šut“, tješio je svoje igrače Ivica Tucak tijekom minute odmora. Nervozan je jedino bio Bijač, koji nikako nije uspio zaustavljati srpske napade.

Hrvatska - Srbija
1/12

No, imao je Tucak pravo, jer šut se otvorio nakon poluvremena. Rezultat su na kraju okrenuli u svoju korist i na kraju se 8:7 pobjedom plasirali u finale koje igraju protiv Španjolske danas u 20.30 sati. Srbija će u 19 sati igrati za 3. mjesto protiv Italije.

– Ovo je bio povijesni meč, ovo je priča o vaterpolu. Sutra već imamo novu utakmicu. Na početku susreta smo bili malo nervozni, igrali smo bez napada, ali kada smo krenuli, to je bila druga priča. Imali smo poseban problem, igrali smo bez Bušlje, koji je naš kapetan i jedan od najboljih igrača. Moramo zaboraviti ovu utakmicu i Srbiju i sve ono prije i pripremiti se za finale – rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak ipak puno mirniji jer nakon utakmice sa Srbijom nije bilo izgreda kao nakon one s Crnom Gorom kada je Andro Bušlje lovio crnogorskog igrača jer ga je ovaj udario.

Sve strane ispoštovale su fair play, a riječi srpskog izbornika Dejana Savića prije meča bile su točne.

Rivali, a ne neprijatelji

– Mi smo veliki rivali, ali ne i neprijatelji. To se mora znati – rekao je. 


Tako su aktualni svjetski prvaci i aktualni europski prvaci te olimpijski pobjednici odigrali čisti meč, dostojan proslave 110. godišnjice vaterpola u Rijeci.

Najbolji u hrvatskim redovima bio je Loren Fatović s tri pogotka, dok je Srbe s isto toliko predvodio Filip Filipović.

Komentara 25

OV
Ovozemaljski
09:13 08.04.2018.

Lijepo, sportasi moraju biti uzor i zato je lijepo kad sve prođe u sportskom duhu, bez nepotrebnih tenzija!

BE
Beogradjan
09:37 08.04.2018.

Pametni ljudi razmišljaju tako, dok bolesnici ne, njima treba neka kriza i tenzija jer u miru i slogi se gube i postaju beznačajni!!!

Avatar southman
southman
09:24 08.04.2018.

Lijepo bi bilo da i političari u Hrvatskoj gledaju jedni na druge kao političke protivnike a ne neprijatelje ! Jednom davno 2001, je to Budiša izjavio za HDZ i odmah su ga SDP-ovci pokopali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije