Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Ivić: Dogodilo se čudo! Svi sanjamo završni turnir

29.04.2019.
u 16:32

Ne bude li novih velikih iznenađenja na završnom turniru u Kölnu treću godinu zaredom neće biti njemačkih klubova, a ne bi trebalo biti ni francuskih

Velika iznenađenja dogodila su se u prvim utakmicama četvrtfinala rukometne Lige prvaka. I dok je pobjeda Barcelone u gostima kod neuvjerljivog Nantesa ove sezone (25:32) nekako jedino očekivana, poraz PSG-a u Kielceu od deset razlike (34:24), pobjeda Veszprema sa šest razlike u gostima kod Flensburga (22:28) te pobjeda Vardara s osam razlike doma protiv Szegeda (31:23) spadaju u najmanju ruku u čudne rezultate.

Dakle, ne bude li novih velikih iznenađenja na završnom turniru u Kölnu treću godinu zaredom neće biti njemačkih klubova, a ne bi trebalo biti ni francuskih.

>> Pogledajte video: Evo što je izbornik Lino Červar rekao nakon utakmice sa Srbijom

A još lani na završnom turniru u Köln Areni igrala su tri francuska kluba (Nantes, PSG i Montpellier).

Sve se čini poput sna

Ako prema prvim rezultatima prođu Barcelona, Kielce, Vardar i Veszprem, onda bismo na Final Fouru gledali šestoricu hrvatskih igrača – Filipa Ivića, Luku Cindrića, Marka Mamića (svi iz Kielcea), Igora Karačića, Ivana Čupića (oba iz Vardara) i Manuela Štrleka (Veszprem). Jedino u Barceloni nemamo nijednog igrača. Od njih šestorice Ligu prvaka već su osvajali Cindrić, Karačić, Čupić i Štrlek, a prvijenac bi imali „Fićo“ i Mamić.

– Ovih plus deset i nakon prespavane noći zvuči nestvarno. Još budni sanjamo. Baš nam se sve poklopilo, od dobre igre u obrani do dobre igre u napadu, raspoloženog vratara, sjajne atmosfere. Parižani su odigrali zaista lošu utakmicu, a ni vratari im nisu bili dobri. Mi smo uoči utakmice priželjkivali bilo kakvu pobjedu, a dogodilo se deset razlike. Čudo – rekao je Filip Ivić, vratar Kielcea koji nije ulazio u igru jer je Cupara bio više nego dobar.

– U Parizu moramo igrati kao da je 0:0 jer, ako se opustimo, mogla bi nas stići kazna. Da igramo protiv bilo koje druge momčadi, potpisao bih prolaz. Ovako, Hansen, Karabatići, Sagosen, Omeyer, Abalo i ostali i te kako mogu nadoknaditi ovaj minus. Uostalom, lani su u Kielceu na poluvremenu imali plus 11. Ima jako puno primjera u povijesti kada su se dostizali i prestizali ovakvi rezultati – oprezan je Ivić.

1/9

Kielce ove sezone ima puno problema.

Ne puno, nego previše. Luka Cindrić počeo je trenirati prije tjedan dana. Mamić je imao dosta problema i operaciju tijekom sezone. Srećom, vratio se i igra jako bitnu ulogu u obrani. Još uvijek nemamo Lijewskog i Jureckog. Aguinagalde uopće još ne bi trebao igrati. Ali, mi želimo otići u Köln. Budući da sljedeće sezone odlazim u Gummersbach, ovo mi je idealna prilika da upišem svoj prvi Final Four – naglasio je Ivić.

Zapisani u povijest

Igor Karačić ove se sezone oprašta od dresa Vardara i sljedeće sezone seli se u Kielce. S Vardarom je 2017. osvojio Ligu prvaka, lani je također igrao na završnom turniru, a sada ga milimetri dijele od još jedne završnice najboljih europskih rukometnih momčadi.

U Makedoniji svi priželjkuju novo osvajanje Lige prvaka, za oproštaj od jedne sjajne generacije. Naime, odlaskom iz kluba ruskog bogataša Samsonenka, klub će sljedeće godine izgledati sasvim drukčije, odnosno s puno manjim budžetom i gotovo nijedan igrač ove generacije neće ostati.

– Nisam još uvijek svjestan atmosfere oko kluba i što se događa. Ova momčad ostat će zapisana u makedonskoj povijesti zlatnim slovima. Naklon do poda treneru Parrondu, koji je napravio odličnu atmosferu uoči susreta sa Szegedom. U Mađarsku sigurno ne idemo s bijelom zastavom i napravit ćemo baš sve da se još jednom domognemo Kölna – rekao je Igor Karačić, igrač Vardara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije