Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo nam je škola

Ivanušec: Sheriff i Rijeka dovoljna su nam opomena pred Rapid u Beču

Zagreb: Media day GNK Dinamo uoči utakmice protiv Rapid Wien
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
19.10.2021.
u 21:00

Ma nisu ostale nikakve traume od te utakmice s Rijekom, znamo što smo napravili krivo, vratili smo se u nastavku, ali to je sad iza nas, koncentrirani smo na Rapid - kaže Ivanušec

Dinamo iza sebe pokušava ostaviti sve ono što se događalo u Rijeci, i užasno loše prvo poluvrijeme u kojem je gubio s 0:3, ali isto tako i drugo, odlično poluvrijeme plavih koje su dobili s 3:0 i tako uzeli bod protiv Rijeke, koji je za plave važan i zbog svega što ih čeka. A čeka ih susret s Rapidom u Beču, treće kolo Europske lige u kojem bi s punim plijenom već uvelike otvorili vrata za prolazak skupine, u novo priželjkivano, a može se već reći i očekivano novo proljeće Dinama u Europi.

– Imali smo dovoljno vremena za odmor i sad spremni i puni samopouzdanja idemo u Beč – kaže nam Luka Ivanušec, plavi vezni igrač koji je važna karika u igri momčadi trenera Damira Krznara.

No ipak smo se morali još malo vratiti na tu čudnu utakmicu u Rijeci, nisu ostale nikakve traume od tog prvog poluvremena?

– Ma nisu ostale nikakve traume, znamo što smo napravili krivo, vratili smo se u nastavku, ali to je sad iza nas, koncentrirani smo na Rapid.

Što ste napravili krivo?

Taktički smo krivo stajali, oni su imali puno prostora u sredini, nismo im bili blizu, nismo bili dovoljno brzi na drugoj lopti. Oni su se povukli i igrali na kontranapade i jedno vrijeme nismo uspijevali pohvatati način na koji izlaze.

Jeste li vjerovali kod 0:3 da se možete vratiti?

– Jesmo!

Na temelju čega ste u to vjerovali, pa Rijeka je doista bila znatno bolja od vas u tih prvih 45 minuta i imala uvjerljivo vodstvo na poluvremenu?

– Jesu bili bolji, ali vjerovali smo jer mi smo Dinamo, vjerujemo u svoje kvalitete, znali smo da utakmicu možemo okrenuti, ne samo Rijeku nego i svakog drugog. Na poluvremenu smo promijenili formaciju i sve je krenulo nabolje – samouvjereno kaže Ivanušec.
Nadamo se da Rapidu nećete ponuditi vodstvo 3:0 kao Rijeci?

– Ha-ha, nadam se da nećemo, moramo u utakmicu ući puno pažljivije negoli smo ušli u Rijeci.

Kakav Rapid očekujete?

– Koliko smo dosad vidjeli po analizama, vrlo su slični Rijeci, isto su jako dobri iz kontri i polukontri, mi moramo biti pažljivi kod pasova da im ne dajemo mogućnost za kontranapade.
Sad iza sebe imate dvije dobre škole s takvim momčadima, Sheriff u cijeloj utakmici, a sad i Rijeka u prvom poluvremenu, na sličan su vas način doveli u probleme i veliki rezultatski minus.

– Istina, mislim da je vrijeme da sad iz toga izvučemo pouke, vjerujem da smo naučili lekciju i da će to dobro izgledati u Beču u četvrtak.

Koja je bila lošija utakmica Dinama, Sheriff ili Rijeka u prvih 45 minuta?

– Uh, oboje je bilo loše, ali u Rijeci smo pokazali da se iz toga možemo izdići, da imamo kvalitetu nakon jako lošeg poluvremena vratiti se u igru i sve okrenuti.

Biste li u Beču bili zadovoljni bodom?

– Ne! Mi smo Dinamo i u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, tako mi to sebi stavljamo u glavu, tako je i u ligi i u Europi i to želimo držati i dalje.

Dakle, u dvije utakmice s Rapidom i onoj s Genkom možemo očekivati devet bodova i zacijelo prolazak skupine?

– Očekujemo svih devet bodova, moje je mišljenje da to možemo i sportski je očekivati devet bodova.
Dinamo će i protiv Rapida biti bez kapetana Ademija.

– Znamo koliko je važan za našu momčad, ali imamo mi dosta igrača koji su kvalitetni i koji ga moraju zamijeniti.
Vi ste na Rujevici puno pretrčali, bio vas je pun teren, no nije li ipak nedostajao onaj pravi Luka Ivanušec, poneka lucidnost, proboj...?

– Teško je govoriti na individualnoj razini što je nedostajalo, mi jednostavno kao momčad nismo bili dobri. Na kraju je jedino važno da smo se uspjeli vratiti.

Ponovno ste se našli na krilnoj poziciji.

– Što je, tu je, trener me stavio na tu poziciju, odigrao sam i već sam rekao: nikad oko toga neću raditi probleme – zaključio je Luka Ivanušec.

Neće biti iznenađenje bude li i u Beču na toj istoj poziciji, pogotovu bude li spreman Bruno Petković koji bi ponovno mogao igrati iza napadača. No Dinamo će sad morati biti pametniji nego na Rujevici da mu se ne bi ponovilo sve što su svojim lošim postavljanjem omogućili Rijeci.

Komentara 2

IS
istina00
14:12 20.10.2021.

krznar je priučeni trener koji sve zna u teoriji, ali u praksi stalno vuče krive poteze i treba mu puno vremena dok ispravi pogreške koje napravi s krivom početnom postavom...ovaj puta u rijeci smo se provukli, ali da je tomić na klupi dinama, dinamo bi igrao barem 30% bolje, a ovako ovisimo o božici fortuni i nadi da krznar neće opet zbrljati s početnom postavom i taktikom!

ST
stefj
21:19 19.10.2021.

Možda je škola igračima, ali Krznaru očito nije. Pa on skoro svaku utakmicu krene s krivimo rasporedom, lošom pripremom itd... Još je ovo s RIjekom na kraju ispalo dobro, no koliko je toga ispalo loše, a nije trebalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije