Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA VELIKE PLANOVE

Ivano Balić progovorio prvi puta nakon imenovanja za pomoćnika izbornika

Slavko Midzor/PIXSELL
12.04.2021.
u 10:20

S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025., biti konkurentna s najboljima

Moramo prihvatiti trenutne rezultate kao stvarnost, to nam je i obveza, kao i da kreiramo koncept koji će biti koristan i u kojem će se igrači najugodnije osjećati, poručio je Ivano Balić, legendarni hrvatski rukometaš kojega je nedavno Upravni odbor HRS-a potvrdio kao pomoćnika izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvoja Horvata.

- Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bi u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024., 2025., biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični - poručio je Balić za službene stranice Saveza.

- Zadovoljan sam s ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku jer današnja pozicija u svjetskom rukometu, to nalaže - kaže Balić i otkriva koja je njegova ideja:

- Treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji. Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije