Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLESO Modri otputovali put Londona

Ivanković prije puta: U London idemo po senzaciju

05.11.2008.
u 11:51

Dinamova ekspedicija je čarterom nešto prije deset sati otputovala u London gdje u četvrtak igraju ključnu utakmicu Kupa Uefe, s Tottenhamom se bore za ostanak u Europi i na proljeće.

- To mi je najvažnija utakmica u karijeri, tako da je motiv velik. Gledali smo posljednje tri utakmice Spursa - Bolton, Arsenal i Liverpool, vidjeli smo da su dobra momčad, da se dižu iz utakmice u utakmicu te da nisu bez veze ulagali, kazao nam je Badelj prije check-ina.

Naravno, Tottenham ima i neke slabosti, nisu bez razloga na dnu ljestvice.

- Naravno, pokušat ćemo ih iskoristiti. Imaju kvalitetne zamjene za Pavljučenka i Čarlija, pa se njihov izostanak neće mnogo osjetiti na njihovoj igri. Pobjeda u Londonu bila bi veća od svih u Europi u posljednje vrijeme, čak i od one nad Ajaxom jer bi smo s njome izborili proljeće u Europi, na što se čeka 40 godina, dodao je 19-godišnji Milan Badelj koji još nije siguran u svoj status prvotimca.

Trener Ivanković bio je rječit, mnogo je pričao i bio optimističan.

- Spursi se dižu, no to ništa ne znači. Mi tamo idemo s puno optimizma, jer možemo mnogo dobiti. Igrači su izuzetno raspoloženi, i uvjeren sam da u Londonu nećemo odigrati loše. Naše šanse su, prije svega, u odlučnosti koju su igrači dosad pokazali kako bi se dokazali u Europi.

Trener smatra kako vodi momčad koja ima kvalitetu, pogotovo u napadačkom dijelu, a tu misli na četvorku - Mandžukić, Balaban, Mikić i Sammir.

- Posebno se uzdam u pomoć naših vjernih navijača. Posljednji puta, kada smo igrali u Londonu s Arsenalom, bili su fenomenalni i zadivili su Engleze navijanjem.

Iako je Mikić bio upitan, on je otputovao s modrima, te ga je trener najavio u sastavu. Moguće je da se poslužio i blefom.

- Sumnjam da će Redknapp kalkulirati, jer mu treba pobjeda. No, situacija je i nama ista, jer proljeće u Europi bio bi senzacionalni rezultat. Iako bi time postao najuspješniji trener u novijoj Dinamovoj povijesti to nije toliko važno, zaključio je Ivanković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije