Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTTENHAM Otišao Ramos, došao Redknapp

Ivanković ipak na okršaj kod Redknappa

redknapp-txt.jpg
import
26.10.2008.
u 10:17

Vodstvo nogometnog kluba Tottenhama otkazalo je suradnju španjolskom treneru Juandeu Ramosu, te tijekom noći dogovorilo dolazak Harryja Redknappa.

Kranjčarov bivši
- Ovo je za mene ogromna prilika. Želio sam voditi jedan veliki klub prije no što odem u mirovinu. Dok me u subotu telefonski nisu kontaktirali iz Tottenhama, nisam mislio da ću ikad otići iz Portsmoutha – izjavio je dosadašanji trener Nike Kranjčara, koji će od ponedjeljka ujutro preuzeti vođenje Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

Za Redknappa će Tottenham isplatiti Portsmouthu pet milijuna funti odštete.

- Volim Portsmouth i sa zadovoljstvom ću se sjećati vremena provedenog u klubu. Imali smo fantastičnih uspjeha i nikad u karijeri nisam bio sretniji nego ovdje. No, ovo je također velika stvar za Portsmouth. Pet milijuna funti za mene, to je jako dobar posao. A klubu doista treba novac. Znam da ga nema – dodao je.


Redknapp je dao do znanja da će tijekom nedjeljnog prijepodneva sve biti riješeno i da će od ponedjeljka preuzeti momčad. Štoviše, igračima će se kao novi trener predstaviti već uoči današnje premierligaške utakmice protiv Boltona na White Hart Laneu (16 sati).

- Neću sastavljati niti voditi momčad s klupe, no ući ću u svlačionicu i obratiti se igračima i pred početak utakmice i na poluvremenu – kaže novi trener te nastavlja:

- Moramo ostvariti povoljan rezultat protiv Boltona. Momčad je u stravičnoj seriji. U njoj je u svakom slučaju pregršt talenta i potencijala, ali nešto nedostaje.

Najgori u 100 godina
Momčad će protiv Boltona, odlučio je predsjednik kluba Daniel Levy, voditi Clive Allen i Alex Inglethorpe, treneri rezervne Tottenhamove momčadi.

Ramos je dobio otkaz godinu dana nakon skupocjenog dolaska iz Seville. Englezi su Španjolcima također morali platiti ogromnu kompenzaciju za raskidanje ugovora. U ovoj je sezoni momčad odveo u najgori ligaški start u posljednjih stotinu godina.

Uz njega otkaze su dobili njegovi pomoćnici Gustavo Poyet (Urugvaj, taktika) i Marcos Alvarez (Španjolska, fizička priprema), kao i sportski direktor, Francuz Daniel Comolli.

Navija za Spurse od malih nogu
Prema pisanju News of the Worlda, Harry Redknapp potpisao je za Tottenham trogodišnji ugovor vrijedan tri milijuna funti po godini. U vlastitoj ispovijesti novinaru londonskog tabloida, 61-godišnji je dosadašnji trener Portsmoutha izjavio da je treniranje Tottenhama njegov posao iz snova kojega je čekao čitav život.

- Ljudi misle da sam oduvijek navijač West Ham Uniteda. Istina je, volio sam taj klub. Ipak, kao mali sam najradije išao na utakmice Tottenhama. Navijao sam za Spurse – izjavio je nasljednik Juandea Ramosa, za koga će klub s White Hart Lanea Portsmouthu isplatiti pet milijuna funti odštete.

- Dobio sam priliku kakvu sam čekao čitavog života. Otkad sam se počeo baviti ovim poslom, želim si slavni klub, klub s prošlošću, nasljeđem i stilom. Spursi sve to imaju. Želim ovaj klub vratiti tamo gdje mu je mjesto, rame uz rame s Arsenalom.

Na pitanje što će reći igračima prije utakmice s Boltonom, novi je trener kazao:

- Reći ću ima: “Momci, haj'mo na teren dobiti utakmicu”! Sve je u samopouzdanju. Moram ga vratiti igračima. Samo će s njim pokazati što sve mogu. Mislim da Tottenham ima fantastične igrače koji zaslužuju priliku pokazati što znaju.

Žao mu Ramosa
- Pokušat ću obaviti posao. Opstanemo li, uspjet ću. Ukoliko ne uspijem, podnijet ću ostavku na kraju sezone.

Kad je u pitanju dosadašnji trener, Redknapp kaže:

- Žao mi je Juandea Ramosa. Siguran sam da je radio najbolje što je mogao. Nažalost, nije mu ispalo dobro. Znam da mu je sada teško. No, takve se stvari događaju trenerima. Događale su se i meni u prošlosti. Morate prihvatiti situaciju i nastaviti dalje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije