Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRAO KINU

Ivanković: Bilić je otišao u veliki klub koji je stalno u vrhu

Branko Ivanković
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
07.01.2021.
u 21:28

Nekoliko dana prije isteka 2020. godine Ivan Leko otišao je u Kinu iz Belgije i preuzeo Shanghai SIPG. Tako bismo mogli imati velike derbije hrvatskih trenera u novoj sezoni kineske lige jer riječ je o dva velika kluba

Beijing Guoan napisao je da je počašćen što može objaviti da je potpisao dvogodišnji ugovor s novim prvim trenerom Slavenom Bilićem i izrazio mu je dobrodošlicu u klub.  

Tako je naš trener jako brzo našao novi posao, a uz to zacijelo i jako dobro plaćen kad je nakon Engleske odlučio prihvatiti poziv kineskog kluba.

Nekoliko dana prije isteka 2020. godine Ivan Leko otišao je u Kinu iz Belgije i preuzeo Shanghai SIPG. Tako bismo mogli imati velike derbije hrvatskih trenera u novoj sezoni kineske lige jer riječ je o dva velika kluba.

Tako se nastavlja tradicija, puno je naših trenera radilo u Kini, spomenimo Ćiru Blaževića, Ivankovića, Beseka, Hrstića, Tomića, Matića... Očito nas Kinezi jako cijene.

– Puno je trenera s područja bivše Jugoslavije radilo u Kini i imalo zapažene rezultate. Nakon toga su se Kinezi okrenuli trenerima sa zapada, uglavnom su ih zanimali treneri iz liga petice, ali nakon toga nogomet im je prestao napredovati. Izgleda da su se sada opet okrenuli trenerima iz istočnog dijela Europe – kazao nam je Branko Ivanković, koji je u Kini napravio sjajan rezultat osvajanjem naslova prvaka.

– Da, bio sam prvi sa Shandong Lunengom, s 13 bodova više od drugoplasiranog, bio sam tada trener godine u Kini, osoba godine u toj pokrajini – kaže Ivanković, koji nije iznenađen što je Bilić odlučio prihvatiti posao u Kini.

– Puno je velikih trenera tamo radilo, velika imena kao što su Benitez, Lipp, Magath, zašto onda ne bi i Bilić išao. Ideš tamo gdje ti ponude dobre uvjete za rad. Guoan je veliki klub, s golemim brojem navijača u Pekingu. Slavenu želim puno sreće, a sigurno je i da će očekivanja od njega biti velika, taj je klub uvijek u vrhu, u top tri, četiri kluba – zaključio je Ivanković.

Bilić je, osim naše reprezentacije, dosad trenirao Hajduk, Lokomotiv, Beşiktaş, West Ham, Al-Ittihad i WBA.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvat123
10:28 08.01.2021.

tocno da su se Kinezi okrenuli istoku jer treneri sa zapada se ne zele spustit toliko nisko, specijalno treneri petice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije