Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE?

Ivanišević i Ljubičić odbili su savez, evo tko bi trebao biti novi izbornik Hrvatske!

Đoković Ivanišević
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.12.2019.
u 19:41

– Imaju obveza prema svojim igračima, prema Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. Ali obojica su s nama, pomažu nam, posebno Goran. On nam je i predložio jednog kandidata, ozbiljno s njim razgovaramo i uskoro će se sve znati – kaže pomalo zatvorena predsjednica Babić.

Kako smo prethodnog izbornika teniske reprezentacije Željka Krajana smijenili u posljednji tren (zapravo za sve normalne ljude u zao čas, prekasno, samo tri dana prije polaska na završni turnir u Madrid), tako ćemo, čini se, i novog izbornika dobiti minutu do 12. Jer još ga nema na vidiku, a termin kvalifikacijskog meča s Indijom (6. i 7. ožujka 2020.) neumitno se primiče.



Indijci nanjušili krv

Osokoljeni pobjedom 4:0 nad Pakistanom (izborenom na neutralnom terenu u kazahstanskom gradu Nursultanu), a vjerojatno i znajući za situaciju u vrhu hrvatskog tenisa i reprezentacije, Indijci neskriveno prijete:

– Naši su momci puni energije i nikome neće biti lako izaći na kraj s nama i pobijediti nas, pa ni Hrvatskoj – poručuje indijski izbornik Rohit Rajpal.

Uzgred, Indijcima su pobjedu donijeli 22-godišnji Sumit Nagal (131. tenisač svijeta) i 25-godišnji Ramkumar Ramanathan (175.), iako oni imaju i bolje plasiranog igrača, 30-godišnjeg Prajnesha Gunneswarana (125.). A njihov veliki adut je i iskusni igrač parova 46-godišnji Leander Paes...

No, vratimo se Hrvatskoj koja je, dakle, u poznatim okolnostima ostala bez izbornika. Bili su najavljeni natječaji za sve izbornike (u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, za tenisače i tenisačice), ali još nisu raspisani. Vodstvo Hrvatskog teniskog saveza na čelu s predsjednicom Nikolinom Babić, koje nije moglo sačuvati jednog uspješnog izbornika, sad grozničavo traži drugog. Obavljeni su razgovori s Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, ali je HTS dobio odbijenicu.

– Nije da oni neće, ali imaju obveza prema svojim igračima koji su iz samog svjetskog vrha, prema Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru. Ali obojica su s nama, pomažu nam, posebno Goran. On nam je i predložio jednog kandidata, ozbiljno s njim razgovaramo i uskoro će se sve znati – kaže pomalo zatvorena predsjednica Babić.

Iz prilično dobro obaviještenih izvora saznali smo da bi kandidat o kojemu je riječ mogao biti Vedran Martić (52), bivši trener Gorana Ivaniševića (možda i u njegovu najplodnijem razdoblju), Petre Martić, Marina Draganje, Anke Huber i još nekih tenisača i tenisačica, ali i sadašnji trener ruskog igrača Karena Hačanova, 17. na ATP listi.

Pitali smo predsjednicu je li Martić taj kandidat o kojemu se govori, ali nije ni potvrdila ni demantirala tu pretpostavku:

– Uskoro ćemo doznati – napomenula je.

U bivšem NTC-u kartingaši

I naše tenisačice već u veljači (od 5. do 8.) imaju turnir Prve skupine Euroafričke zone u Tallinnu (konkurenti su Austrija, Bugarska, Estonija, Grčka, Italija i Ukrajina), pa nas je zanimalo kako će se tu riješiti pitanje izbornika ili izbornice.

– Također ćemo raspisati natječaj, pa ćemo vidjeti hoće li Iva Majoli ostati izbornica ili će možda biti koordinatorica za ženski tenis – ostala je zagonetna predsjednica, a na pitanje kad ćemo napokon saznati imena novih izbornika, odgovorila je:

– Do kraja godine.

Pada nam na pamet ideja da bi Vedran Martić – ako bi se odlučio oprostiti od Hačanova – mogao biti izbornik i muške i ženske reprezentacije, jer one ionako nemaju puno natjecanja. Dobar je sa svojom prezimenjakinjom Petrom (iako nisu u srodstvu), pa bi je možda uspio privoljeti da igra za reprezentaciju (uvažavajući njezina zdravstvena ograničenja), jer bez obiju naših najboljih igračica, Petre Martić i Donne Vekić, u Estoniji nemamo što tražiti.

Savezu još ostaje da riješi i pomalo bolno pitanje Nacionalnog teniskog centra. U dvoranu na Velesajmu uselili su se kartingaši, iako vjerojatno privremeno jer je sudbina cijelog Velesajma upitna.

– Nama treba trajno rješenje, razgovaramo o tome s odgovornima u Gradu Zagrebu. Dok ne pronađemo novu lokaciju, radimo na saniranju teniskih terena u Maksimiru, da nam klinci imaju gdje igrati i trenirati – rekla je Babić.

>> Ivanišević objasnio zašto Amerikanac ne može trenirati Balkanca

Komentara 4

ZA
zarko815
19:59 05.12.2019.

Tko pametan bi se prihvatio sa arogantnom, nesposobnom drugaricom Babić koja je glavni krivac ovog rasula.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
19:54 05.12.2019.

zar neće biti Borna?

ČE
četverac
09:18 06.12.2019.

Našim tenisačima ne treba izbornik. Oni mogu i sami... Od prilike do prilike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije