Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Sršen

“Prala” me nervoza i trema, ipak nikad nisam igrao u Ligi prvaka

13.02.2018.
u 23:48

Sršen je bio član hrvatske reprezentacije do 18 godina koja je na Europskom prvenstvu u Podgorici 2010. osvojila zlato, a dvije godine kasnije s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio je srebro u Ankari

Ivan Sršen, desni vanjski Pick Szegeda, najugodnije je iznenađenje u nastavku rukometne Lige prvaka. Taj 26-godišnji igrač rođen u Opuzenu postigao je u gostima kod RN Löwena sedam pogodaka i najzaslužniji je za pobjedu mađarskog doprvaka.

U Szeged je došao kao šestomjesečna posudba za Denisa Buntića koji je napustio klub i skrasio se u Ljubuškom.

Početak u Metkoviću

Sršen je bio član hrvatske reprezentacije do 18 godina koja je na Europskom prvenstvu u Podgorici 2010. osvojila zlato, a dvije godine kasnije s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio je srebro u Ankari. Iz te generacije gotovo svi igrači trenutačno imaju jako dobre karijere.

1/9

Tako u PPD Zagrebu igraju Domagoj Pavlović i Leon Šušnja, u Nexeu je Marko Buvinić, u Njemačkoj su Stipe Mandalinić (Füchse), Teo Čorić (Stuttgart), Ivan Horvat (Flensburg) i Ante Kaleb (Lübbecke), u Francuskoj su Sandro Obranović (Chambéry) i Luka Šebetić (Tremblay), u Poljskoj su Filip Ivić (Kielce) i Šime Ilić (Wisla), u Mađarskoj igra Jakov Vranković, a u Makedoniji Ante Tokić (Metalurg).

Zanimljivo je da u to vrijeme nije igrao na mjestu desnog vanjskog nego na mjestu desnog krila. No, nije bio prva opcija nego je prednost dobivao Filip Čelić, tada igrač PPD Zagreba.

- Za Ivana bih rekao da je igrač koji za sada ima pravilan rukometni put. Uvijek je birao klubove, tako da je uvijek pazio i gledao gdje će imati veliku minutažu. Visok je, ima dobro razrađen šut, igra dobro u obrani, veliki je borac - istaknuo je Silvio Ivandija, izbornik kadetske i juniorske reprezentacije 2010. i 2012. godine.

Ivan je rukomet počeo igrati u Metkoviću, a 2014. odlazi u Varaždin koji je u to vrijeme imao sjajnu momčad - Tokić, Hud, Kuduz, Horvat, Kontrec, Šipić... Nakon samo jedne sezone, dobio je ponudu Nexea gdje je doveden kao zamjena za Turčina Cana Celebija.

- Došao sam u ozbiljan klub koji će igrati u SEHA ligi i EHF kupu. Imat ćemo dosta jakih utakmica, a želim se dokazati u tim velikim okvirima. Dolazak u Našice donosi mi puno dobroga, ali isto tako svjestan sam da se od mene očekuje puno rada, odgovornosti i odricanja - rekao je pri dolasku u Našice Ivan Sršen.

Do 2020. u Našicama

U Našicama proveo je tri sezone. Ovo mu je bio prvi nastup u Ligi prvaka s obzirom na to da je s Nexeom igrao uglavnom u Kupu EHF-a. Sedam pogodaka mu je rekord u međunarodnim utakmicama. Za Nexe je dvaput postigao po pet pogodaka u Kupu EHF-a, protiv Varaždina i Nantesa.

- Bio sam jako nervozan prije utakmice, ipak još nisam igrao u Ligi prvaka. Bila je velika trema, ali kako je utakmica odmicala tako sam se opustio - istaknuo je Sršen.

Kako ste se snašli u Szegedu?

- Na jedan trening Nexea došao je predsjednik kluba Ergotić i rekao mi da idem na posudbu u Szeged. Rekao sam da hoću, na brzinu se spremio i otišao. U Nexeu imam ugovor do 2020. godine, tako da se na kraju ove sezone vraćam u Našice - istaknuo je Sršen.

Kada ste promovirani u vanjskog igrača?

- Kada sam došao u Varaždin. Tadašnji trener tog kluba rekao mi je da nabacim nekoliko kilograma i da sam rođen za desnog vanjskog pucača - istaknuo je Sršen.

Komentara 2

ZO
zokimo
08:06 14.02.2018.

Nakon dugo vremena još jedan potomak slavne metkovske škole rukometa!

SS
sokac sa drave
14:28 14.02.2018.

Gledao sam utakmicu protiv Levena i mogu reci da je puno bolji na toj poziciji od nasih zabluda Stepancica i visoke curice Kopljara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije