Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI VEZNJAK

Ivan Rakitić: Žalosno je gledati i slušati to što se događa

Ivan Rakitić
MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
03.03.2021.
u 18:08

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić rekao je u utorak navečer kako je "žalosno gledati" što se događa u njegovom bivšem klubu Barceloni čiji su dužnosnici osumnjičeni za nanošenje financijske štete klubu u toj aferi nazvanoj "Barcagate".

Dužnosnici Barcelone pod vodstvom donedavnog predsjednika Josepa Marije Bartomeua možda su oštetili klub za iznos između 843.000 i 1,2 milijuna eura preplativši usluge kompanije za praćenje društvenih mreža, objavile su u srijedu novine La Vanguardia i El País pozivajući se na uvid u izvještaj katalonske policije.

Barcelona je od 2017. do 2020. godine isplatila ukupno 2,3 milijuna eura grupaciji NiceStram pod kojom se nalazi kompanija I3Ventures angažirana za praćenje društvenih mreža. Policija, koja je u ponedjeljak upala u klupske prostorije podno stadiona Camp Nou kako bi pregledala ugovore, istražuje jesu li Bartomeu i predstojnik njegovog kabineta Jaume Masferrer platili cijenu iznad tržišne za usluge kompanije i pritom primili od nje nezakonitu novčanu proviziju.

Obojica se od utorka nalaze na uvjetnoj slobodi nakon što su proveli noć u pritvoru. Odbili su odgovarati na pitanja policije i istražne sutkinje.

U policijskom zapisniku, na kojeg se pozivaju mediji, navedeno je i kako je I3Ventures preko društvenih mreža osim uljepšavanja imidža Barcelone kritizirao protivnike Bartomeua i uprave. Grupacija kojoj je plaćen novac izradila je i posebnu datoteku "Business Dossier" s podacima o članovima kluba i novinarima na temelju kojih je izrađen profil njihovog stajališta. Prema tom profilu mogle su se individulano prilagođavati poruke usmjerene prema tim osobama kako bi se utjecalo na njihovo mišljenje.

Policija je u zapisniku navela kako postoji razlika u izvještaju konzultantske kuće PWC koja je provela internu financijsku reviziju u klubu, te izvještaja koje su dobili direktno od kluba, izvijestila je La Vanguardia.

Španjolska novinska agencija EFE, koja se također poziva na policijski zapisnik, piše kako je 192.000 eura od ukupno isplaćenog novca kompanijama za uljepšavanje imidiža bilo prikazano kao trošak klupske nogometne škole La Masije premda ona nije imala takav stvarni izdatak.

U ponedjeljak su u policijsku postaju bili privedeni i generalni direktor Oscar Grau te šef pravne službe Roman Gomez Ponti nakon čega su pušteni kućama. Barcelona je poručila kako potpuno surađuje s policijom i pravosuđem te da je potrebno poštivati presumpciju nevinosti osoba obuhvaćenih istragom.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić rekao je u utorak navečer kako je "žalosno gledati" što se događa u njegovom bivšem klubu Barceloni čiji su dužnosnici osumnjičeni za nanošenje financijske štete klubu u toj aferi nazvanoj "Barcagate".

"Žalosno je gledati i slušati sve te stvari. Svi mi koji nosimo Barcelonu i taj grad u srcu želimo da to što prije završi te da ljudi mogu uživati u Barci kao i dosad", izjavio je 32-godišnji Rakitić u razgovoru za Radio Marca.

Rakitić je bio član Barcelone od srpnja 2014. do rujna 2020. godine a onda je prešao u Sevillu.

"Ja uvijek volim reći da smo mi igrači samo igrači. Ovdje smo da bi smo igrali nogomet. U dobru i u zlu mi smo usredotočeni na igru. Svlačionica s toliko puno iskusnih igrača ostavlja takve teme po strani te se fokusira na ono što mora napraviti", dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

EL
Elektra268
12:33 04.03.2021.

I mi se onda nađemo pametni ljutiti na Mamića.. Ovo je u nogometu postala stvarnost, Maminjo samo prati trendove, na korist svih nas navijača Dinama. Tko to ne vidi, neka se mane nogometa i pređe na čitanje romana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije