Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ

Ivan Rakitić odlučio da više neće igrati za Hrvatsku!

Ivan Rakitić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
21.09.2020.
u 15:22

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku."

Dokapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Seville, Ivan Rakitić, odlučio je oprostiti se od igranja za vatrene .

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić odlučio se za reprezentativnu mirovinu. Aktualni dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te kapetanom Lukom Modrićem, a narednih dana obratit će se javnosti širim priopćenjem.

Ovu je odluku komentirao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Razgovarao sam s Ivanom koji mi je objasnio svoje razmišljanje i razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez. Meni je kao izborniku žao što neće nastaviti igrati za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom nakon Svjetskog prvenstva. O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao. Kroz idućih više od 100 nastupa je pokazao s koliko strasti nastupa za Hrvatsku - izjavio je Dalić te dodao:

- Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Od srca sam mu zahvalan na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i izvan terena kao dokapetan reprezentacije te mu želim svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere.

>> Pogledajte kuću Ivana Rakitića u Barceloni

Ivan Rakitić
1/7
Ključne riječi

Komentara 66

DU
Deleted user
15:30 21.09.2020.

Hvala za sve igre u reprezentaciji, naročito svima u sjećanju ostao kao uspješan izvođač 11-eraca i to su bili trenuci za pamćenje na SP... Trebalo imati hrabrosti za zadnju poziciju izvođača kaznenih udaraca! On je imao tu snažnu karakternu crtu i nije se bojao.

TA
tarzan
15:29 21.09.2020.

Šteta, mogao je još bar do Europskog prvenstva. Hvala mu na svemu. Jedan od najboljih svih vremena.

HR
hr76
15:36 21.09.2020.

Rakitiiiiiiiiiiiiić!!! I u polufinalu smo, a nedugo zatim i u finalu. Hvala ti legendo na nezaboravnim trenucima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije