Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Ivan Kvesić izborio plasman na Olimpijske igre u Tokiju

Ivan Kvesić
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/3
18.03.2020.
u 22:48

Ivan Kvesić nastupit će u olimpijskoj kategoriji iznad 75 kg. Ivan je svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (do 84 kg) sa SP-a u Madridu 2018., a osvajač je  i europskog srebra na EP-u u Novom Sadu iste godine

Ivan Kvesić (23), najbolji hrvatski karataš, osigurao je pravo nastupa na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju što je povijesni uspjeh za hrvatski karate.

Nije to Ivan učinio na nekom konkretnom natjecanju, jer ona su obustavljena, nego odlukom Svjetskog karate saveza (WKF) koji je odlučio zapečatiti aktualno stanje na rang-listama olimpijskih kategorija.

A na njoj, za kategoriju preko 75 kg, Kvesić je peti, iza Turčina Aktaša, Japanca Arage, Iranca Ganjzadeha i Nijemca Hornea, što je bilo dovoljno da Ivan uđe u olimpijsku kvotu.

Sa svojim bratom Anđelom, koji je na ovoj listi 16., Ivan je otputovao kući u Hercegovinu gdje trenira u mjeri u kojoj je to u ovim okolnostima moguće.

Podsjećamo, Ivan Kvesić aktualni je svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (do 84 kg), a dragocjene bodove osvojio je i osvajanjem zlata na Europskim igrama u Minsku prošle godine kao i na turnirima Svjetske Premier lige. U Tokiju, kao prvi hrvatski karataš na Olimpijskim igrama, Ivan će se boriti u spojenoj kategoriji preko 75 kg.

Zbog dozvole za suženi broj natjecatelja na prvom olimpijskom turniru u karateu vidjet ćemo natjecanja u po tri muške (67 kg, 75 kg, preko 75 kg) i ženske težinske skupine (55 kg, 61 kg preko 61 kg) te u muškim i ženskim katama pojedinačno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije