Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO IDE HAJDUK?

Valjda Kosa neće pamtiti kao prvog predsjednika koji ne navija za Hajduk

Ivan Kos
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
13.11.2017.
u 14:03

Osoba koja vodi Hajduk trebala bi imati viziju i znati što napraviti u kriznim trenucima, no od 35-godišnjeg Osječanina to nismo vidjeli.

Očekivali smo puno od konferencije za novinare koju je predsjednik Hajduka Ivan Kos najavio nakon šokantnog poraza od Rudeša, a na kraju dobili samo nabacivanje floskulama. Odgovornost. Trebamo vremena. Na dobrom smo putu. Želimo veliki Hajduk. Kos je među novinare došao lijepo odjeven i dotjeran, ali bila je to samo forma bez sadržaja. Ostavio je više pitanja nego što je dao odgovora.

Osoba koja vodi Hajduk trebala bi imati viziju i znati što napraviti u kriznim trenucima, no od 35-godišnjeg Osječanina to nismo vidjeli. Prvo je svoj mandat dao na raspolaganje, što Nadzorni odbor nije prihvatio, a zatim se odlučio na najjednostavnije rješenje i smijenio trenera.

Zadržao je Marija Branca iako je pitanje koliko je sportski direktor pogodio s 19 “pojačanja” koje je doveo na Poljud. Stvari su na ljeto izgledale puno bolje, Hajduk se u utakmici s Evertonom predstavio u lijepom svjetlu, navijači su se nadali da će konačno uslijediti hrvanje s Dinamom. Zažmirilo se na loše stvari i na to da se u momčad dovode svakakvi stranci. No, bijeli su nakon toga pali, vidljivo je da neki igrači nemaju kvalitetu za Hajduk pa je jasno da se sada proziva i Branca.

Ivan Kos
1/6

Želimo stvoriti još pet novih Vlašića, poručio je Kos u ponedjeljak, no za početak bi bilo dobro da stvore barem jednoga. Točno je da je Vlašić najbolje igrao pod Carrillom, ali Nikola ne bi danas bio u Evertonu niti bi Hajduk dogovorio rekordan transfer da nije bilo Vlašićeva oca Joška koji je sa sinom radio od malih nogu. Bit će zanimljivo pratiti kakve će transfere Hajduk dogovarati u budućnosti, hoćemo li gledati nove Vlašiće ili će većina igrača odlaziti za par stotina tisuća eura.

Predsjednik Hajduka najavio je da je cilj bodovni iskorak, no činjenica je da bijeli imaju manje bodova nego što su u ovo doba imali s Marijanom Pušnikom, velikim Kosovim promašajem. Hajduk je lani nakon 15 kola imao 28 bodova, a sada ih ima 25. Na kraju se mrtvi broje, kaže Kos, no čini se da su modri odmaglili i da sezonu Splićani mogu spasiti samo uspjehom u Hrvatskom kupu.

Puno pitanja izazvala je Kosova izjava da na prvu momčad troši samo 10 posto vremena, a da mu 90 posto vremena uzima sve ostalo. Kao da je zaboravio da Hajduk živi od prve momčadi i rezultata. Uspjeh seniora znači bolju prodaju igrača i više novca u blagajni. A kasnije još čudnija izjava. Na pitanje što smatra najvećim uspjehom otkako je na čelu Hajduka, Kos je odgovorio:

– Kroz moju prizmu, moj je uspjeh to što danas sva djeca u akademiji, kad prolaze stariji i odgovorni ljudi, ustaju i pozdravljaju. Možda to zvuči banalno, možda će se netko na to nasmijati, ali time sam jasno rekao što mi to radimo.

Drugim riječima, samo još jedna floskula, nizanje ispraznih rečenica koje se koriste kada se nema što reći i čime pohvaliti.

Kosu svaka čast što u klubu ne kasne plaće i što se bori protiv anomalija u hrvatskom nogometu. No, navijači žele rezultat. U takvim uvjetima teško je očekivati da Hajduk osvoji prvenstvo, ali tužno je vidjeti da nakon 15 kola za Dinamom zaostaje 12 bodova.

Kos je u godinu i pol mandata smijenio već tri trenera. Ako i četvrti trener dobije otkaz u kratkom roku, to će značiti i kraj aktualnog šefa. Navijači su mu prošli vikend već poručili “uprava, odlazi”.

Ivan Kos nije bio navijač Hajduka prije nego što je postao predsjednik. Valjda ne želi da ga se pamti samo po tome.

Komentara 2

Avatar zagorac2
zagorac2
05:13 15.11.2017.

ocito da gospodin Mamic povecava familiju = Dinamo 1, Lokomotiva Dinamo 2, Rijeka Dinamo 3 i sad ce Jajduk postat Dinamo 4, dva najvaznija mjesta je popunil sa svojim ne bas previse uspjesnim strucnjacima ali to je ok jer oni zadnji su bili losiji i najvjerojatnije ce im poslat neka igracka pojacanja koja Dinamo 1 netreba i tko veli da je bratstvo jedinstvo propalo

PS
psyhotic
20:58 13.11.2017.

da, vrlo je bitno da navija za Hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije