Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Herak

Neću otići iz Saveza zbog sukoba sa Šukerom, sada se drukčije miješaju karte

23.02.2018.
u 07:32

- O svemu što sam poduzeo, o kontaktima s ministarstvima, sponzorima..., obavijestio sam dopredsjednike Saveza.

Da je predizborno vrijeme, još bismo povjerovali da svađa predsjednika HNS-a Davora Šukera i šefa marketinga Ivana Heraka ima neku pozadinu. Na primjer, da Herak djeluje kao nečija produžena ruka i radi predsjedniku iza leđa. Ali, u razgovoru s Herakom čuli smo samo pomirljive tonove...

- Ništa se posebno nije dogodilo između predsjednika i mene. Ja nisam u sukobu ni sa kim, najmanje sa Šukerom, i nisam njegove kritike shvatio osobno. Jednostavno, dogodi se da dvojica ljudi imaju različite poglede na neke stvari - počeo je Herak svoju priču.

 

1/7

Uputio nas je na novi pravilnik HNS-a, po kojemu su predsjedniku HNS-a smanjene ovlasti u odnosu na prethodno razdoblje. Tako je prvi operativac Saveza postao Marijan Kustić, čovjek koji je preuzeo sektore infrastrukture i natjecanja, razvoja nogometa...

Novi pravilnik

Kustić je već u prvih mjesec dana svoga mandata poduzeo više akcija nego Šuker u četiri godine: angažirao se oko gradnje igrališta, počeo koketirati sa Splitom...

No, vratimo se Heraku. Šuker se ljuti što neke poslove iz svoga resora radite ne konzultirajući se s njim?

- O svemu što sam poduzeo, o kontaktima s ministarstvima, sponzorima..., obavijestio sam dopredsjednike Saveza. Koji su u tom trenutku bili u Hrvatskoj - uzvratio je Herak i dodao:

- Ali, na koncu sve odluke ionako donosi Izvršni odbor.

Bojite li se da bi se ‘neposluh’ prema predsjedniku mogao odraziti na vašu poziciju u Savezu?

- Ne bojim se, nisam napravio baš ništa da bi se potegnulo to pitanje. Opet ću naglasiti da je HNS nedavno donio novi pravilnik po kojemu se malo drukčije miješaju karte u Savezu.

Je li pravilnik koji ograničava predsjednikove ovlasti donesen Šukeru iza leđa?

- Ne, on je bio u sve upućen. Pa i ja kada sam dolazio u HNS, išao sam k njemu na razgovor. Jako se dugo znamo, dolazio je nekada i k meni u Ministarstvo... Ponavljam, nisam u sukobu sa Šukerom. Profesionalac sam u HNS-u, imam ugovor na neodređeno vrijeme i svoj posao radim odgovorno i profesionalno - zaključio je Herak, ne želeći produbljivati konflikt sa Šukerom.

Na prvi pogled čini se da se Šukera u HNS-u više ništa ne pita, što je vjerojatno točno, ali nije i novost. Razlika je samo što je to sada pravilnikom institucionalizirano.

Čuva ga Mamić

Naime, i do sada je Šuker imao samo ceremonijalnu funkciju, provodeći više vremena izvan Hrvatske, a sve najvitalnije odluke donosio je Mamić, a provodio Izvršni odbor. Tako je i Šukerov treći mandat osiguran nakon što se Mamić emotivno, u svom stilu, obratio Izvršnom odboru, pa ga je on jednoglasno podržao.

U novoj konstelaciji u HNS-u jaču inicijativu preuzeo je Damir Mišković, koji je želio za predsjednika Marijana Kustića, HDZ-ovca s Paga, ali se onda priklonio Mamiću i prešutno podržao Šukera.

I premda HNS od Šukera, u smislu strateških odluka, inicijativa, osobnoga angažmana u najvitalnijim pitanjima, nema nikakve koristi, njegova pozicija na vrhu piramide neće biti ugrožena sve dok mu Zdravko Mamić čuva leđa. 

1/6

Komentara 6

NA
NasaSenkica
08:24 23.02.2018.

Plenkovicu tjeraj ovu mafiju i lopove iz hnsa imas moj dozivotni glas

DZ
dalmatinac-zg
08:16 23.02.2018.

Oprema teksta je katastrofa. "Poceo koketirati sa Splitom".. sto to znaci g. novinaru? Sve je idealno u hns samo Split pravi probleme? "Neposluh prema Sukeru".. ko da je rijec o kastama a ne o hns.

AR
Artukovic
08:32 23.02.2018.

Cini mi se da bi Dasovic uskoro mogao u HNS na funkciju izvrsnog predsjednika.Pa on bolje poznaje situaciju od samih zaposlenika.Kako je samo srocio ovaj tekst....nacisto sam odusevljen,pogotovo onim djelom :koketira sa Splitom......uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije