Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNO

Ivan Bebek pokazao primitivnim Bugarima: Zbog rasizma dva puta prekinuo utakmicu

Ivan Bebek
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
14.10.2019.
u 23:11

u 30. minuti Bebek je prvi put prekinuo susret zbog rasističkih povika prema tamnoputim engleskim igračima. Prekid je trajao nekoliko minuta, ali Bugari nisu doživljavali molbe službenog spikera te su nastavili s primitivnim ispadima.

Nogometna reprezentacija Ukrajine peta je koja je osigurala nastup a EURU 2020. i to kao pobjednik skupine B zahvaljujući 2-1 (2-0) domaćoj pobjedi protiv europskog prvaka Portugala u susretu 8. kola.

Ukrajina je do prednosti od 2-0 stigla u prvih pola sata susreta golovima Jaremčuka (6) i Jarmolenka (27). Portugal je smanjio na 2-1 pogotkom Cristiana Ronalda (72-11m) s bijele točke, a do kraja susreta je imao i igrača više jer je isključen Stepanenko. Ipak, Ukrajinci su uspjeli zadržati prednost.

U drugom susretu ove skupine igranom u ponedjeljak Srbija je kao gost svladala Litvu s 2-1 (0-0). Oba gola za Srbe postigao je Mitrović (49, 53), a poraz Litve ublažio je Kazlauskas (79).

Ukrajina je osigurala prvo mjesto u skupini s 19 bodova, drugi Portugal ima 11, a treća Srbija 10. Luksemburg s četiri i Litva s jednim bodom nemaju izgleda za odlazak na EURO.

Svjetski prvak Francuska je na svom Stade de Franceu igrala 1-1 (0-0) protiv Turske, a tim rezultatom oba sastava su napravila dodatni korak ka prolasku na EURO iz skupine H. Francuska je povela golom Girouda (76), no vrlo brzo potom poravnao je Ayhan (81).

Turska i Francuska sada imaju po 19 bodova, četiri više od trećeg Islanda, a do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola.

Island i Albanija ostvarili su rutinske pobjede protiv nedoraslih suparnika, Island je kao domaćin s 2-0 nadigrao Andoru, dok je Albanija kao gost s 4-0 bila bolja od Moldavije. 

U skupini A Engleska je sa 6-0 (4-0) u Sofiji deklasirala Bugarsku i tako se izdvojila na vrhu ljestvice. Pogotke su postigli Rashford (7), Barkley (20,32), Sterling (45+3, 69) i Kane (85). 

Susret je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek koji je morao dva puta prekinuti susret zbog sramotnih ispada bugarskih navijača.

Naime, u 30. minuti Bebek je prvi put prekinuo susret zbog rasističkih povika prema tamnoputim engleskim igračima. Prekid je trajao nekoliko minuta, ali Bugari nisu doživljavali molbe službenog spikera te su nastavili s primitivnim ispadima. Nakon molbe kapetana Bugarske Ivelina Popova, navijači su stali, ali u 41. minuti Bebek je opet prekinuo susret nakon što mu se izbornik Engleske Gareth Southgate požalio kako je čuo novi rasističke povike. 

Do kraja nije bilo prekida zbog rasističkih povika, a Bugari su bacili veliku mrlju svoju domovinu. 

Izglede za odlazak na EURO zadržalo je i Kosovo 2-0 (2-0) pobjedom protiv Crne Gore u Prištini do koje je stiglo pogocima Rrahmanija (10) i Muriqija (35).

Engleska je na vrhu skupine s 15 bodova, druga Češka ima 12, treće Kosovo 11, dok su na dnu Crna Gora i Bugarska s po tri boda.

>>> Pogledajte hrvatske navijače u Cardiffu

 

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kanđija
23:21 14.10.2019.

Još kada bi tako sudio i utakmice u HNl kada za prigovor daje odmah žuti karton, a za rasističke ispade prekida utakmicu...Doista je nevjerojatno kako isti čovjek jedno sudi vani a na domaćim stadionima kao da se radi o drugoj osobi i drugom sportu. I tako rade svi naši suci.

ON
Onomatopeja
05:18 15.10.2019.

Uvlacenje englezima..tipicno hrvatski

KA
kajbum
23:42 14.10.2019.

Ivan Bebek to je onaj peder sto nema pojma o sudjenju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije