Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Petev ne gura ‘imena’, više voli radnike

Ivajlo Petev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
03.07.2017.
u 23:15

Stoperski par je Sigali-Benković, svoju priliku čekaju Lešković i Rrahmani. Dovođenje Rrahmanija dobar je potez, svidio se protiv Mure, a očito je potreban

Kad je Ivajlo Petev vidio da je vrag odnio šalu, da njegove kombinacije u prošlom prvenstvu, u kojem su igrali oni koji su “morali” igrati, ne daju rezultate, okrenuo je ploču:

– Više neće igrati “imena”, već oni koji to svojim radom i htijenjem na treninzima i utakmicama pokažu da zaslužuju igrati – kazao je tada trener plavih.

Nakon toga okrenuo se u velikoj mjeri domaćim igračima, mladima. Prije toga je već otpisao Fernandesa koji je završio u Turskoj, potom je na klupu poslao Sammira i Ćorića. Nije mu to donijelo trofeje, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će sad sve to slagati bugarski stručnjak. Naime, s posudbe mu se vratio Fernandes, Ćorić i Sammir i dalje su tu.

Bilo je teških riječi između mlađahnog i nestašnog Ćorića i trenera, s prvim danom priprema sve je to gurnuto pod tepih i krenula je borba za pozicije. Vjerujemo da su svi, kako to obično najavljuju treneri pred pripreme, krenuli s iste pozicije ili da bar imaju objektivnu šansu izboriti se za svoj kruh pri plavom stolu – igrati.

Ćorić više neće na krilo

I baš ta pozicija “playmakera” bit će jako škakljiva za Peteva. Amer Gojak igrao je to u završnici prvenstva, ulazio je i prije i uvijek je bio dobar, pa i jako dobar, stoga ne čudi da mu je Petev vjerovao više nego Sammiru i Ćoriću. Njegov voljni moment i obvezna igra donose mu prednost u odnosu na zvjezdani dvojac.

Petev više neće izmišljati poziciju za Ćorića (na krilu), ili će biti centralni ofenzivni vezni ili neće igrati. Isto vrijedi i za Sammira. Ima Dinamo mnogo utakmica, igrat će oni svi, ali dojam je da bi Petev u ovoj sezoni ipak morao manje rotirati, a više standardizirati momčad. Neće mu biti lako s pozicijom “playmakera”, Sammir je skup i doveden je da igra, Ćorić je projekt kluba, a Gojak najviše daje.

Osim na toj poziciji, najveća je gužva na lijevom beku. Dinamo je doveo Čeha Jana Lecjaksa, a tu su ga već čekali reprezentativac Josip Pivarić i iznimno nadareni Borna Sosa. Čeh je u prvih 45 minuta za Dinamo pokazao da je s pravom doveden, tehnički i taktički je potkovan, fizički je vrlo jak, ide naprijed. I nije doveden da bi samo pojačao konkurenciju.

U Dinamu se nadaju da će stići ponuda za Josipa Pivarića i da će se reprezentativac prodati. Tada bi i Sosa dobivao značajnu minutažu, a Čeh bi bio prva opcija. Ostanu li sva tri, neće biti dobro, trpjet će Sosa koji je i dosad premalo igrao pa tako i nije mogao posebno napredovati. Na desnom krilu “zacementiran” je Soudani, on neće igrati samo kad ne bude mogao.

Pogodili s Rrahmanijem

Stoperski par je Sigali-Benković, svoju priliku čekaju Lešković i Rrahmani. Dovođenje Rrahmanija dobar je potez, svidio se protiv Mure, a očito je potreban. Jer, Benkovića nije bilo dugo zbog ozljede, sad se vratio i nakon 17 minuta morao izaći, problema je imao i Lešković, stoga je Rrahmani pogodak.

Povratnik Junior Fernandes zadovoljio je Peteva na treninzima i protiv Mure. Zabio je, asistirao i onda natjerao Slovence da si zabiju autogol. Sad, pitanje je može li Čileanac ostati na toj razini. I “krenula ga je karta”, ozlijedio se Dani Olmo koji je sjajno odigrao završnicu prvenstva i koji je zaslužio prednost.

Komentara 3

Avatar cluesblues
cluesblues
04:13 04.07.2017.

dinamo ima najkvalitetnije igrace u ligi i najduzu klupu - na zalost ima i najgoreg trenera u hnl-u, covjeka bez ideje i bilo kakvog taktickog znanja i potpuno nedoraslog kadru koji ima u svlacionici. vidjelo se i iz ove prve utakmice protiv slabasne mure, bez obzira na pobjedu, da dinamo i dalje igra isto ko i u proslom prvenstvu i da zapravo nema nikakve igre ni ideje - gledal sam rijeku dan prije pa se lijepo moze usporedit - rijeka ima svoju igru, precizne i uvjezbane linije kretanja, dobru transforamciju i kontru, uvjezbana pokrivanja itd, ukratko itekako se vidi trenerov potpis i novi su se igraci vrlo lako u to uklopili jer svako zna sto mora radit - s druge strane dinamo ima sigurno bolje individualce, ali potpuno bezlicnu, staromodnu i sporu igru, na mahove se nesto odigra i onda dodje do izrazaja individualna kvaliteta pojedinih igraca, ali nista drugo ne postoji, nikakva taktika, igra preko bokova ili kroz sredinu, linije kretanja ne postoje, igraci cesto dolaze jedni drugima pod noge, nikakva se trenerska ruka ne vidi - iz ovog kadra bi trener tipa keka napravil strasnu ekipu, da ne govorim sta bi napravil jedan stvarno kvalitetan pravi trener - medjutim ovak kak sad igraju bi dinamo mogal vodit bilo ko - oruzar, cistacica, moja baba - jednako bi izgledali na terenu...na zalost ceka nas jos jedna mucna sezona i mucenje lopte po terenu, bezlicne partije uz povremene individualne bljeskove...

ST
stefj
05:06 04.07.2017.

Petev nije pobijedio u niti jednoj bitnoj utakmici. Ama baš niti jednoj. Izgubio je i prvenstvo i kup... Pokazao se kao jako loš trener, previše je rotirao, loše je postavio ekipu, nije niti u jednoj bitnoj utakmici pogodio taktiku, niti izmjene... Ne znam što se mora desiti da u ovoj sezoni Petev nešto napravi. Žalosno je da su onaj Jurćiž i Ivković sa svojim dosadnim "kontroliranim" nogometom imali kud i kamo bolje rezultate... Loše postavljena obrana, odsječen vezni red i bez konkretne završnice u napadu. Totalno suprotno od onoga što bi nogomet morao biti...

LA
like_a_boss
09:38 04.07.2017.

Ha ha ha trofejni trener dinama. tako bi i ja, da mi lopov mamić slaže momčad, a ja ne radim ništa samo uzimam novac hahaha Petev...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije