Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT K DNU

Život na visokoj nozi, loše investicije i nesretne okolnosti otežale su život Ivi

Iva Majoli
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
21.10.2015.
u 08:23

Višemilijunski dugovi naše najbolje tenisačice bankama odavno nisu tajna.

Iva Majoli jučer je nakon 11 godina zaigrala na WTA Touru, što nije prošlo nezapaženo, posebno u hrvatskim medijima. Njezin nastup na turniru parova u Moskvi s pozivnicom (partnerica joj je 25-godišnja Ruskinja Anastasja Buhanko koja je i "zaradila" pozivnicu) apsolutno je predimenzioniran, pa se čak govori o "velikom povratku" i prije nego što se saznalo za ishod meča u prvom kolu. Kakav bi to onda bio "mali povratak"?

Dobila najviše 20.000 USD

Kako sama Iva nije dala nikakvo objašnjenje (ne javlja se na mobitel, pa ni na SMS-ove), otvorila se rasprava o tome kakav je motiv imala da se "reaktivira" i je li to trajni povratak profesionalnom tenisu ili će Moskva biti izolirani slučaj.

Višemilijunski dugovi naše najbolje tenisačice bankama odavno nisu tajna, no objašnjenje da se Iva vratila turnirima da bi spriječila svoj i bankrot svoje obitelji prilično je neutemeljeno. S najviše 20.000 američkih dolara, koliko je mogla dobiti za tzv. jamstvo u Moskvi, ti se dugovi sigurno neće vratiti.

No, u slučaju dobrog rezultata – što je bilo malo vjerojatno s obzirom na kvalitetu njezine partnerice – Iva je možda mogla razmisliti o daljnjim nastupima na turnirima.

Njezina suparnica u znamenitom finalu Roland Garrosa iz 1997. godine Martina Hingis oprostila se od tenisa 2007., s 27 godina, ali se 2013. (s 33) vratila turnirima parova i sada je druga tenisačica svijeta u konkurenciji parova. Ove godine je od nastupa zaradila 1,5 milijuna američkih dolara.

Iva je tri godine starija (38), a imala je i dulju pauzu, čak 11 godina, pa je teško očekivati da može u tolikoj mjeri slijediti Švicarku. Ne kažemo da bi doživjela sudbinu Karoline Šprem, koja u svom zamišljenom povratku nije mogla doći ni do pobjede na najmanjim turnirima, ali bilo bi joj prilično teško.

Osim toga, vlastitim nastupima na turnirima ugrozila bi poziciju izbornice hrvatske Fed kup reprezentacije i trenerice Donne Vekić. Pa bi ono što bi dobila na mostu izgubila na ćupriji.

Dužna 20 milijuna kuna

Ipak, prijašnji nastupi na Grand Slam turnirima, doduše u konkurenciji veteranki, pokazali su da je Iva u prilično dobroj formi iako je posljednji profesionalni meč odigrala u travnju 2004. godine na jednom turniru u Francuskoj. U studenome 2006. rodila je kćer Miju (iz braka sa Stipom Marićem s kojim se vjenčala u rujnu 2006.), no nakon toga se ponovno prilično često družila s reketom, najčešće sparirajući Donni na treninzima.

Unatoč svemu tome, do velike zarade na WTA Touru teško može doći. A dugovi su veliki, navodno iznose oko 20 milijuna kuna. Za što nije kriva samo Iva, pa ni njezina obitelj, nego i banke. One su već pokušale na dražbi prodati Ivin stan na adresi Trg bana Jelačića 3 (154 kvadrata), vrijedan 5,440.003 milijuna kuna, ali nisu dobile ponudu koja ne bi smjela biti manja od 2/3 utvrđene vrijednosti nekretnine. Pa će radije potražiti dogovor s Ivom. Slično je bilo i s najavljivanim ovrhama stanova Ivine majke Dragice (102 kvadrata u Klovićevoj 5) ili njezina brata Drage (73 kvadrata u Teslinoj 10). I tu će se nastojati postići dogovor uz odgodu rokova.

Iva izlaz vidi u djelomičnoj prodaji Teniskog centra na Cmroku preko kojega su Majolijevi i podigli više kredita u ukupnoj vrijednosti od 26,194.704 kune (najvećim dijelom kod Hypo banke), a Iva i Dado bili su založni dužnici. Planirali su ondje izgraditi i mali "boutique" hotel, ali još nisu našli poslovnog partnera za to ulaganje.

Život na visokoj nozi, loše investicije poput japanskih restorana u Zagrebu i Hvaru, i još neke nesretne okolnosti otežale su život Ivi Majoli, no ona je ipak još daleko od bankrota. U karijeri je samo od turnirskih nastupa zaradila 30 milijuna kuna, a procjenjuje se da centar na Cmroku vrijedi najmanje 34 milijuna kuna.

>> Majoli se vratila tenisu, ali je u paru s Buhanko glatko izgubila

Komentara 80

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
08:53 21.10.2015.

A kolko joj je grad poklonil to se zaboravilo? A cudim se da nije na listi 365 dosad je bila u prvim redovima na milanovim skupovima

Avatar ludi kekec
ludi kekec
08:58 21.10.2015.

ajme koje besmislice piše ovaj "novinar"!!! za majolin dug od 20 mil. kuna optužuje - banke??? zato što su joj dale kredite??? pa ovo ne bi napisao ni prosječni pučkoškolac.

DU
Deleted user
08:32 21.10.2015.

Kako došlo tako prošlo. Imala je i previše a htjela je još. Sada bi ju mi trebali sažaljevati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije