Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Majoli:

Stroga sam, ali tenis je individualni sport

Iva Majoli
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
13.03.2016.
u 23:40

13-7 Ivin je učinak kao izbornice Fed kup reprezentacije Hrvatske. Kao igračica imala je 21-19.

Prvi put u Hrvatskoj na zagrebačkom je Velesajmu organiziran Yonexov teniski kamp. Skaut i trener Masato Sugita doveo je četiri juniorke iz Japana, ostalo su bile igračice iz Europe, dobar dio njih iz Hrvatske. A za demonstratoricu bolju osobu od Ive Majoli, pobjednice Roland Garrosa iz 1997., nisu mogli imati. Strpljivo je pokazivala kako se izvodi bekhend a kako forhend, a nakon svega našla je vremena i za ovaj intervju...

- Kao pomoćnica direktora bila sam vrlo angažirana oko organizacije WTA turnira u Sankt Peterburgu u veljači. Već niz godina surađujem s gospodinom Aleksandrom Medvjedevim, šefom Gazproma - da to je onaj iz KHL-a - on me zamolio za pomoć i mislim da smo obavili odličan posao. Prvo smo taj turnir morali preseliti iz Antwerpena u čemu mi je pomogla moja 26-godišnja suradnja s IMG-om, obavili smo to nakon nekoliko sastanaka lani u Wimbledonu. Doveli smo Wozniacki i Ivanović, bile su tu Benčič i Vinci, tako da smo napravili sjajan turnir. Cure su mi rekle da da im je to bio najljepši turnir na Touru, a WTA nam je ponudio organizaciju završnog Mastersa. Bit ću oko toga na jednom sastanku direktora turnira u Miamiju, a usput će mi to biti lijepa prilika da pogledam naše cure - kaže Iva.

Proširiti Svjetsku skupinu

Više niste trenerica Donne Vekić?

- Bilo je tu previše putovanja, ja to nisam mogla izdržati, tako da smo lani prekinule suradnju. Donna opet trenira s bivšim trenerom Felgateom, no ja sam uvijek tu, za nju i sve naše cure, znaju da na moju pomoć mogu računati kad god im treba. Olimpijska je godina, Donna i Ana pokušat će osigurati plasman koji će im jamčiti nastup u Riju. Vrijedit će lista od 6. lipnja, nakon Roland Garrosa, a dobro je da je u drugom tjednu Garrosa WTA turnir u Bolu koji će se također računati za OI.

Bit ćete u Bolu?

- Zauzeta sam nastupima na turniru veteranki u Parizu, ali nastojat ću uloviti barem dan-dva. Razgovaramo o nekoj ekshibiciji prije početka turnira ili prije finala. Drago mi je da se Bol vratio.

Ali zato nikako da mi u Fed kupu izađemo iz zone. Osam godina smo već tamo?

- Teško je. Pričala sam o tome s mamom Murray, koja vodi Veliku Britaniju kao i s Barbarom Rittner i Amelie Maresmo, izbornicama Njemačke i Francuske, i sve smo se složile da format nezgodan, ružan. Puno je više reprezentacija koje zaslužuju da budu u Svjetskoj skupini. Mi se zato zalažemo da se Svjetska skupina proširi sa sadašnjih osam na 16 reprezentacija, kao u muškoj konkurenciji. Eto i Velika Britanija, koja ima novca za bacanje, već godinama ne može izaći iz zone i ne može organizirati jedan meč kod kuće. Jednom im je nedostajala Watson, ove godine Konta... A uvijek se nađu reprezentacije s dvije igračice iz društva najboljih 50, kao ove godine Belgija i Ukrajina, i one odu dalje. A nama je Konjuh bila ozlijeđena cijelu zimu, prije natjecanja u Izraelu su se ozlijedile i Petra Martić i Jana Fett, Donna se još traži... Možda koji put nismo realni, možda previše tražimo od naših cura. Morat ćemo biti strpljivi.

S Dodigom Jurak ili Konjuh

Ako želimo nastupiti u najboljem sastavu, morat ćete biti malo strožiji u priznavanju ispričnica.

- Stroga sam ja, ali morate znati da je tenis individualni sport, nije, primjerice, kao rukomet. Većina igračica ovisi o roditeljima. Kad znate da vas godina stoji 200 do 300 tisuća eura, onda vi morate vagati i birati što ćete igrati. No, imamo plan da sljedeće godine nastupimo u najboljem sastavu, o tome ćemo razgovarati u Parizu.

Olimpijske igre?

- Ja se nadam da će se barem jedna od naših cura plasirati na OI. Razlika između 100. i 60. mjesta nije velika. A priliku imamo i u miksu, s Dodigom bi mogle igrati i Darija Jurak i Ana Konjuh, obje dobro igraju parove.

>>Pogledajte poen kojim je Čilić oduševio publiku, ali i podijelio mišljenja navijača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije