Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA HRVATSKE

Iva Majoli: Nema ništa bez stresa za početak

Iva Majoli
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
06.02.2019.
u 20:07

Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god sigurno osjeća umor od prošlog tjedna.

Hrvatske tenisačice Jana Fett i Darija Jurak pobijedile su sa 6-4, 6-4 Turkinje Čaglu Buyukakčay i Pemru Ozgen u odlučujućoj igri parova te tako donijele pobjedu našoj Fed Cup reprezentaciji u prvom nastupu na turniru Prve Euro-afričke skupine u britanskom gradu Bathu.

"Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god sigurno osjeća umor od prošlog tjedna. No puna je samopouzdanja i ovo joj je bio rutinski meč. Za par Fett, Jurak smo se odlučili u posljednji tren, a odigrale su odlično, čak je moglo biti i uvjerljivij," kazala je izbornica Iva Majoli.

Turska je povela zahvaljujući pobjedi Buyukakčay protiv Ane Konjuh sa 7-5, 2-6, 6-3.

"Bilo je dosta borbe, dosta izjednačen meč. Bio mi je to drugi meč nakon sedam mjeseci, tako da nisam mogla očekivati da ću biti na najvišoj razini. Ipak, sam se nadala da bih mogla pobijediti, ali mi danas nije funkcionirao servis kako bih htjela. Bilo je dosta dugih izmjena koje su mogle otići na ovu ili onu stranu, danas su otišle na njenu", rekla je Ana Konjuh.   

Izjednačila je Donna Vekić koja je sa 7-6 (0), 6-3 svladala Ozgen.

"Bio je to težak meč, suparnica mi je vraćala puno lopti i do zadnjeg poena sam morala igrati svoj najbolji tenis", kratko je prokomentirala Donna Vekić.

Odlučujući bod za pobjedu Hrvatskoj je donio par Jana Fett, Darija Jurak, pobijedivši sa 6-4, 6-4 kombinaciju Büyükakçay, Özgen. 

"Stvarno sam sretna što pobijedile u odlučujućem meču pri 1-1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo sutra ipak lakše pobijediti," kazala je Fett, dok je Jurak dodala: Drago mi je da smo funkcionirale dobro, jer smo prvi put igrale zajedno i stvarno je u takvim okolnostima ovo bila fantastična pobjeda. Osim toga, došla sam s Tajlanda i trebalo se prilagoditi s igranja na otvorenom na tenis u dvorani."

U drugom dvoboju grupe B Srbija je sa 2-1 bila bolja od Gruzije. Ivana Jorović je pobijedila Mariam Bolkvadze sa 6-3, 6-1, a Olga Danilović je sa 7-5, 6-3 nadigrala Ekaterine Gorgodze. U igri parova Bolkvadze i Oksana Lalašnjikova su sa 6-3, 7-5 bile bolje od Danilović i Jorović.

U četvrtak (11 sati) će naše tenisačice igrati meč 2. kola protiv Gruzije, dok će u drugom dvoboju igrati Srbija i Turska.

Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije