Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI ZNALAC

ITF nagradio hrvatskog novinara uoči finala s Argentinom

Bertičević
Foto: Vecernji.hr
24.11.2016.
u 22:18

Nagradu im je večeras na novinarskoj večeri uoči finala Davis Cupa uručio predsjednik ITF-a David Haggerty.

Dugogodišnji novinar Sportskih novosti Neven Bertičević u četvrtak navečer primio je tek ustanovljenu nagradu Međunarodne teniske federacije (ITF) za svoj doprinos promociji tenisa.

Umanjenu repliku Davis Cupa Nevenu Bertičeviću su uručili predsjednik ITF-a David Haggerty i dugogodišnja voditeljica ITF-ova Odjela za komunikacije Barbara Travers, na čiju je inicijativu ova nagrada i ustanovljena te će postati tradicionalna, a bit će dodijeljivana uoči finalnih okršaja u Davis Cupu predstavnicima medija iz zemalja koje sudjeluju u finalu, a koji su svojim radom zadužili 'bijeli sport'.

Uz Nevena, večer uoči početka finalnog okršaja, nagradu je dobio i legendarni argentinski radijski i televizijski reporter Guillermo Salatino koji je od 1976. godine do danas propustio svega četiri Davis Cup dvoboja argentinske reprezentacije.

Neven Bertičević je s Davis Cup mečeva počeo izvještavati godinu ranije, a prvi meč koji je pratio bio je dvoboj reprezantacija Francuske i Jugoslavije 1975. godine u Roland Garrosu, kad su za reprezentaciju bivše države igrali Željko Franulović i Nikola Pilić. Nevenu će dvoboj Hrvatske i Argentine biti 60. Davis Cup meč s kojeg će izvještavati.

"Uz obitelj, tenis i košarka su moje najveće ljubavi i čine veliki dio mog života", rekao je Neven Bertičević zahvaljujući na nagradi.

>> Đoković više nije najpopularniji sportaš u regiji! Pretekao ga je jedan Hrvat

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
07:46 25.11.2016.

čitate li vi šta pišete?? šta je ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije