Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jer nema turnira

ITF će pomoći i onima ispod 500. mjesta

Roger Federer i Novak Đoković
Foto: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL
1/4
19.05.2020.
u 11:02

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo talentiranim tenisačima koji se kroz ITF turnire probijaju do velike scene. Želimo da oni nastave svoj razvoj u ovim nesigurnim vremenima, kaže predsjednik ITF-a Haggerty

Međunarodni teniski savez (ITF) objavio je da radi na dodatnim mjerama pomoći za niže rangirane tenisače i tenisačice čija je egzistencija ugrožena otkako je pandemija koronavirusa prekinula sezonu.

Zbog ograničenja koja su na snazi u mnogim zemljama (posebno kad su u pitanju putovanja) turniri se ne igraju od početka ožujka i sigurno ih neće biti do kraja srpnja.

Podsjetimo, teniske organizacije (ITF, ATP i WTA), zajedno s Grand Slam turnirima, početkom svibnja prikupili su preko šest milijuna USD kao pomoć za oko 800 niže rangiranih tenisača i tenisačica čija egzistencija ovisi o nastupima na turnirima.

ITF je sada odlučio novim mjerama pomoći i onima koji su plasirani između 500. i 700. mjesta na ATP i WTA listi, a koji nisu dobili pomoć kroz druge programe.

Dodatne pojedinosti bit će objavljene nakon sastanka Upravnog odbora ITF-a koji će biti održan 2. lipnja u Londonu.

- Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo talentiranim tenisačima i tenisačicama koji se kroz ITF turnire probijaju do velike scene. Želimo da oni nastave svoj razvoj u ovim nesigurnim vremenima - istaknuo je ITF-ov predsjednik David Haggerty, Amerikanac koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj.

>> Pogledajte kako se Borna Ćorić priprema u Zadru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije