Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA OTKRIVA

'Istočna Europa predvodi u namještanju utakmica'

Europska liga
VL
11.10.2009.
u 17:07

Europska nogometna federacija (UEFA) i dalje radi na slučaju po kojem istražuje, navodno, 40 namještenih utakmica, odnosno najveću korupcijsku aferu ikad u europskom nogometu.

Po izjavama Karla Dhonta, glavnog čovjeka u UEFA-inom Odjelu za korupciju, ispituju se dvojbene i sumnjive utakmice unatrag posljednje četiri sezone, a u pitanju su i ogledi nacionalnih prvenstava, kao i utakmice koje se nalaze pod okriljem UEFA-e (Liga prvaka, nekadašnji Kupa UEFA-e, sadašnja Europa liga i Intertoto kup). U pitanju su, uglavnom, utakmice pretkola ovih natjecanja.

Još ranije je na površinu isplivalo da je jedan hrvatski klub sudjelovao u jednoj od "sumnjivih" utakmica. U pitanju je bio Slaven Belupo i jedna od dviju utakmica Koprivničanaca ovog ljeta u pretkolu Europa lige protiv makedonskog Milana iz Kumanova. Podsjetimo da je Slaven u gostima pobijedio 4:0, a na svom terenu 8:2.

- Mogu samo reći da su u utakmicama koje obrađujemo češći sudionici klubovi iz istočnog dijela Europe, nego li iz zapadnog ili južnog dijela, premda ima i njih - rekao je Dhont za nizozemski Het Algemeen Dagblad, te otkrio jedan od predmeta istraživanja:

- Utakmica nizozemske NAC Brede i armenskog Gandzasara je pod ispitivanjem. Vjerujem da bismo tijekom studenog mogli imati povjerljivije dokaze, s kojima bismo tada izašli u javnost. Uspješno surađujemo s većinom nacionalnih saveza, što nam pomaže u rješavanju ove najveće nogometne korupcije svih vremena - rekao je Dhont.

Ključne riječi

Komentara 3

KU
kumanovac
12:59 12.10.2009.

Ja sam siguran da ce Andora proigrati bas kad je vama Hrvatima najvaznije.Ali mislim da vi necete pobediti Kazakstan..

OB
-obrisani-
20:58 11.10.2009.

Pa zašto ste Hrvati onako emotivno nastrojeni..Možda Andora proigra i pobijedi Ukrajinu..Možda se dečki drugi put neče napiti i potuči pa če pobijediti Ukrajinu..Možda Ivek Sanader pozove u FIFU pa če vama dati wild cart i pozvati vas JAR na SP..Ipak je Ivek Sanader utjecajan, odlučan i hrabar političar pa kada vas je več 2007 smijestio u EU onda če uspjeti da vas ugura i na SP..Nama Slovencima je vrlo težko to gledati..Dok mi nismo od naših nogometaša očekivali skoro ništa oni su skoro več na SP..a vaše zvijezde iz Bayerna, Tottenhama, HSV, Arsenala i svih tih svijetskih klubova če gledati SP 2010 po TV..Ja vjerujem da čete Hrvati zdušno navijati za one koji su bolji i uspješniji od vas dakle za BIH, Srbiju i Sloveniju...

VB
vin-bush
10:26 12.10.2009.

Evo i Slovenac \'varnostnik1\' dobio prigodu biti sarkastičan,više ciničan.Hajde neka se čovjak malo iživljava.Oni će daleko dogurati na SP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije