Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Uefe se pohvalio

Isplatili smo 236.5 milijuna eura iz programa solidarnosti

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
21.07.2020.
u 17:00

- Tijekom krize uzrokovane virusom COVID-19 bili smo pod velikim pritiskom, ali napravili smo odličan posao u povratku nogometa diljem Europe - kaže Čeferin.

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u razgovoru je za službenu internetsku stranicu UEFA-e naglasio kako je ponosan na solidarnost koju su pokazali svi savezi i klubovi tijekom krize uzrokovane koronavirusom zbog koje se gotovo tri mjeseca ovoga proljeća nije igralo.

- Tijekom krize uzrokovane virusom COVID-19 bili smo pod velikim pritiskom, ali napravili smo odličan posao u povratku nogometa diljem Europe. Svi smo morali ponešto žrtvovati, UEFA je žrtvovala dio svoje sljedeće sezone kako bi nacionalne lige mogle okončati svoja natjecanja za sezonu 2019/20. i tu se pokazala velika solidarnost te stvarna želja za kompromisom koja će biti ponovno potrebna i u rujnu tijekom reprezentativne stanke. Mi kao upravljačko tijelo moramo misliti na dobrobit svih nogometnih natjecanja, a ne samo eurokupova.

Smatram kako je ključna odluka bila ona da vrlo rano odgodimo EURO za godinu dana. Tada su svi shvatili kako u nogometu vlada duh jedinstva i solidarnosti. Vjerovao sam od prvog trenutka kako će se natjecanja prekinuta u ožujku nastaviti. Uvijek morate biti optimistični i kada se dogodi krizna situacija morate imati pripremljen plan. I nadalje ćemo igrati bez gledatelja na tribinama jer ne želimo poduzimati nikakav rizik. U ovoj smo krizi naučili koliko smo ranjivi, ali siguran sam kako ćemo iz čitave ove situacije izaći snažniji i mudriji - izjavio je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e pohvalio se i financijskom pomoći koju je UEFA dodijelila svojim članicama.
- Naše članice suočene su s raznim vrstama izazova, a suradnja s njima je kamen temeljac naših aktivnosti. Stoga smo i i unaprijed isplatili 236.5 milijuna eura iz programa solidarnosti HatTrick kojima će moći amortizirati financijske gubitke uzrokovane situacijom vezanom uz COVID-19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije