Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u jedrenju

Ispisale hrvatsku povijest: Enia i Mihaela osvojile prvu žensku medalja za Hrvatsku u dvojcu

Facebook/FK Sarajevo
19.09.2021.
u 20:50

Predvođene trenerom Karlom Krpeljevićem, Opatijka i Splićanka osvojile su druge mjesto, brže su bile jedino Nizozemke Van Aanholt i De Ruyter

Opatijka Enia Ninčević i Splićanka Mihaela de Micheli Vitturi najnovije su europske jedriličarske doprvakinje u klasi 49erFX. Opatijka Enia i Splićanka Mihaela, prije tri godine našle su se na pola puta, u Zadru, i sve su uspješniji tandem.

Nakon 2014. i europskog srebra Tine Mihelić u laseru, prva je to ženska medalja za hrvatsko jedrenje na nekom velikom natjecanju u nekoj olimpijskoj klasi. Odličje je osvojeno u vodama ispred Soluna, a nakon 15 plovova manje kaznenih bodova imale su samo zlatne Nizozemke Van Aanholt i De Ruyter.

Predvođene trenerom zadarskog Uskoka Karlo Krpeljevićem, koji je negdje na pola puta spojio jednu Opatijku i jednu Splićanku, Enia i Mihaela bile su druge u konkurenciji 37 ženskih dvojaca.

- Ovo je prva hrvatska medalja u dvojcu. Već prošle godine cure su pokazale da su blizu vrha. Lani su na Prvenstvu Europe bile osme, a ovaj put se sve poklopilo. A to podrazumijeva i puno sati na moru, u teretani ali i u kombiju. Evo mi smo u Solun došli s kombijem i sada nas čeka dvodnevni povratak kući, najprije s trajektom do Ancone a onda trajektom ka Zadru - kazao nam je trener Krpeljević koji je na pitanje o olimpijskoj perspektivi ovog sve uspješnijeg dvojca kazao ovo:

- Za sada nemamo odluku što i kako dalje. Rekli smo da ćemo odlučiti nakon Prvenstva Europe. Lakše je odlučiti kada imate ovakav rezultat. Treba tu još puno toga staviti na papir i posložiti, posebice u sferi financiranja, no cure su definitivno posada koja je pri vrhu i ako nastave zajedno mogle bi biti konkurentne za odličja na najvećim svjetskim natjecanjima.

Jedno od takvih natjecanja je i Svjetsko prvenstvo koje će se održati za mjesec i pol dana u Amanu i na koje neće putovati što trener Krpeljević objašnjava ovako:

- Nećemo ići u Aman jer je to dosta logistički zahtjevno, komplicirano i vrlo skupo pa neće doći dosta posada. Inače, za izboriti olimpijsku vizu, ako ostanu zajedno, Enia i Mihaela imat će tri prilike. Prva je Svjetsko prvenstvo u Haagu 2023. a potom i SP 2024. koje će se održati u godini Olimpijskih igara, baš kao i kontinentalne kvalifikacije.

Na jednim takvim kvalifikacijama, ali za tokijske Igre, cure su ostale prve ispod crte, a ispred njih su bile Belgijke Maenhaut i Geurts predvođene hrvatskim trenerom Petrom Cupaćem, četverostruki hrvatski olimpijac koji je svojedobno, neko kraće vrijeme, radio upravo sa Eniom i Mihaelom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije