Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABIĆ ODLAZI

Ispadanje u Ligi prvaka platio Golužin pomoćnik

'28.01.2012., Zagreb - Povratak hrvatske rukometne reprezentacije sa svjetskog prvenstva na kojem su osvojili broncanu medalju, trecu u godinu dana. Jakov Gojun.   Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
07.03.2013.
u 21:30

Umjesto Željka Babića novi pomoćnik Slavku Goluži u CO Zagrebu je Boris Dvoršak.

Uoči završetka sezone (SEHA liga, domaće prvenstvo i kup) u rukometnom klubu CO Zagreb došlo je do promjena u stručnom stožeru. Željko Babić više nije pomoćni trener Slavku Goluži, a nema više ni kondicijskog trenera Marija Tomljanovića. Dakle, ispadanje iz Lige prvaka ipak je na kraju morao netko platiti.

Izbornik na dva stolca

Šuškalo se da bi mogao \"odletjeti\" Goluža. No nije on isključivi i jedini krivac što je kompletan stručni stožer kluba bio ujedno i stručni stožer reprezentacije pa je momčad dobrih mjesec i pol ostala bez njihova nadzora.

\"Na temelju dugotrajnog praćenja i pomne analize donesena je odluka o promjeni dijela stručnog stožera. Ovakva odluka donesena je u prvom redu zbog prevelikih obaveza stručnog stožera hrvatske rukometne reprezentacije u kojemu djeluju i nastavit će djelovati Željko Babić i Mario Tomljanović\", piše u priopćenju kluba.

– U vrijeme njihova odsustva s ostatkom momčadi radio je Andrej Nikolić. Na kraju moram priznati da je jedan od razloga što smo onako slabo igrali protiv Dinama iz Minska činjenica što Goluže i Babića dugo nije bilo s momčadi. U tjedan dana malo su što mogli napraviti. I da se ubuduće takvo što ne bi dogodilo, odlučili smo da samo Goluža ostane na obje funkcije, kao izbornik i trener našeg kluba – rekao je Ante Ančić, menadžer kluba.

Željko Babić nije se previše bunio?

– Ne. Sve je bila stvar dogovora i on se složio da je teško biti na dva stolca – istaknuo je Ančić.

Kondicijski sad ne treba

Da je sve ostalo po starome, klub bi ponovno ostao bez stručnog stožera u vrijeme kvalifikacijskih utakmica reprezentacije s Mađarima za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj. A poslije kvalifikacija igra se završni turnir SEHA lige.

Umjesto Željka Babića novi pomoćni trener bit će Boris Dvoršak, dosadašnji trener druge momčadi CO Zagreba. U klubu kažu da je to logičan izbor jer Dvoršak jako dobro poznaje većinu igrača i način rada u klubu.

– O novom kondicijskom treneru nema potrebe sada razmišljati jer je sezona na kraju. Tko će naslijediti profesora Tomljanovića, vidjet ćemo kada završi sezona – istaknuo je Ante Ančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije