Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijači u Splitu

Islanđani u šoku: Hrvatska je predivna, a sve je vrlo, vrlo jeftino

Islandski navijači
Foto: Marko Pavić
1/2
14.01.2018.
u 08:15

- Sada je nogomet najpopularniji sport. Na Islandu su svi zaluđeni nogometom zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Splitska riva bila je jučer prepuna šetača koji su došli popiti kavu i uhvatiti malo sunca, a među njima se našla i pokoja grupa islandskih navijača. Islanđani uživaju, prekjučer su svladali Švedsku pa s puno optimizma dočekuju utakmicu s Hrvatskom. Osim toga, poslužilo ih je odlično vrijeme, a putovanje u Hrvatsku neće ostaviti rupu u novčaniku jer su im naše cijene iznimno povoljne.

- Ostajemo ovdje šest dana. Prvi put smo u Hrvatskoj i stvarno imate prekrasnu zemlju. Jako je toplo, a imate i more... Uživamo na 15 stupnjeva. Bili smo na utakmici protiv Švedske i  još ćemo ostati na utakmicama protiv Hrvatske i Srbije - kažu Islanđani i dodaju:

- Ponosni smo na naše sportaše. Mala smo država s 300,000 stanovnika, a ostvarili smo velike uspjehe u nogometu i rukometu.

Nogometna reprezentacija na Islandu preuzela je primat.

- Sada je nogomet najpopularniji sport. Na Islandu su svi zaluđeni nogometom zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Plasirali smo se u Rusiju nakon što smo pobijedili Hrvatsku, ali vi ste nas izbacili u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Tako da je sada 1:1.

Islandski navijači
1/25

Znaju li neke naše igrače?

- Balić, Čupić, Duvnjak... A od nogometaša Rakitić iz Barcelone.

Hrvati koji odu na Island često se žale da je to vrlo skupa država. A što kažu Islanđani kad dođu kod nas?

- Ovdje u Hrvatskoj sve je vrlo, vrlo jeftino. Lijepa i jeftina država. Sigurno ćemo se opet vratiti.

Islanđani vjeruju da će svladati Hrvatsku.

- Dobri ste domaćini, ali ćemo vas pobijediti. I Švedska je bila favorit pa smo ih svladali. Mi smo narod koji se nikada ne predaje - zaključuju veseli Islanđani.

Islandski navijači
1/20

Komentara 90

PR
prarvat
09:24 14.01.2018.

Island je prvi priznao Hrvatsku.

KO
koraknaprijed
08:28 14.01.2018.

Slijedi iseljenje Islanđana u Hrvatsku,hvala Bogu ima prostora za sve dobre ljude.

KA
kapunjohan
09:01 14.01.2018.

Hrvatska ima sve, to vide mnogi kad dođu ali Hrvatska nema kvalitetnu ,,upravljačku,, strukturu. Što može dobar auto na pisti ako nema ,,pravog,, šofera. Da je tako nisu krivi političari, oni kroje pravila po svojoj mjeri, kriv je narod jer pristaje igrati po takvim pravilima. Nadamo se da će nas sportaši ,,osvitlati,, kao i uvijek jer oni rade tako da žele biti bolji od drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije