Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALA SERIJA KEKA

Iscrpljeni Vulić nije imao snage ni riječ prozboriti

Zoran Vulić
Tino Juric/PIXSELL
12.04.2013.
u 20:14

- Sad smo uhvatili priključak u utrci za Europom, dobili smo samopouzdanje za nastavak sezone – rekao je Goran Sablić.

Kakva dva poluvremena u jadranskom derbiju u kojem je Split s 3:1 (0:0) po treći put ove sezone svladao Rijeku i prekinuo niz od četiri pobjede slovenskog stratega Matjaža Keka. Crveni su sada Rijeci došli na bod u utrci za Europom, bit će zanimljiva utrka do kraja prvenstva.

Nakon prvog dijela nemoćno su širili ruke Danko Đikić i Tomislav Nakić. Dvojac s jakim vezama na austrijskom i turskom tržištu nije bio baš zadovoljan onim što je vidio, ali što je još gore ni izaslanici klubova koje su doveli na dvoboj Splita i Rijeke nevoljko su vrtili glavama. Đikić je doveo sportskog direktora Rapida, u njegovom fokusu bio je Henri Belle, Nakić je, pak, doveo neke turske klubove. Koji nisu imali što vidjeti. A što je onda tek mogao reći izaslanik Milana, koji je sjedio u svečanoj loži. Valjda su ih utješili pršut i sir u poluvremenu, braća Žužul uvijek ponude bogatu trpezu. Pa, ako nisu vidjeli dobar nogomet, izaslanici klubova mogli su se barem najesti pršuta.

Nekoliko pojedinačnih akcija Splita, nekako je Rebić bio najagilniji, i to je bilo sve. Majtaž Kek napravio je dupli obrambeni blok, pokušavao Splitove akcije zatvoriti već na centru. A prema naprijed Riječani su pokušavali ugroziti "crvene" preko Benka i Cesareca, koji su lovili duge lopte. Nije to bilo baš učinkovito.

- Split je zasluženo pobijedio, bila je to tvrda i teška utakmica, koja nije bila baš lijepa. Previše smo griješili, primili smo golove iz tri prodora. Svaka utakmica do kraja bit će ovakva, ovaj poraz je nezgodan, trebamo izvući pouke i gledati prema naprijed – kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

U nastavku pravi vatromet, nogomet za sladokusce, bilježnice skauta bile su pune. U 66. minuti dogodio se kolpas Kekove brave. Belle je ispisao pozivnicu za Rapid, spektakularnim driblingom izbacio trojicu riječkih igrača i dodao natrčalom Rebiću koji je samo ubacio loptu u mrežu za 1:0. Potom je na scenu stupio Ante Erceg. Najprije je u 84. minuti asistirao Barišiću za 2:0, a nakon što je Rijeka preko Benka smanjila na 2:1, u 87. minuti solo prodorom je riješio pitanje pobjednika i postavio konačnih 3:1.

Zoran Vulić totalno se ispraznio, nije mogao progovoriti ni riječi nakon utakmice, pa je poslao pomoćnika Gorana Sablića.

- Sad smo uhvatili priključak u utrci za Europom, dobili smo samopouzdanje za nastavak sezone – rekao je Sablić.

>> Split bolji od Rijeke, menadžeri su imali što vidjeti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije