Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA KRAJ SKUPINA

Inter i Barca ipak prošli dalje, Vukojević ispao (video)

Messi
AFP
09.12.2009.
u 22:51

U osminu finala Lige prvaka iz skupina E,F,G i H plasman su ostvarili Fiorentina, Lyon, Barcelona, Inter, Sevilla, Stuttgart, Arsenal i Olympiacos.

Iako su Barcelona i Inter, dva velika favorita F skupine Lige prvaka, plesali po žici neizvjesnosti, u posljednjem, 6. kolu su pobjedama osigurali plasman u osminu finala.

Inter – Rubin 2:0 (Eto'o 31, Balotelli 64)

Inter je na San Siru pobijedio ruski Rubin iz Kazanja 2-0, a najveće zasluge za takav ishod pripadaju napadaču milanske momčadi Mariju Balotelliju, koji je asistirao Kameruncu Samuelu Eto'u za prvi pogodak, a sam je zabio drugi.

Javier Zanetti pokrenuo je po lijevoj strani akciju kod prvog Interovog pogotka u 31. minuti. Lopta je nekako stigla do Balotellija koji je bio uz gol-aut crtu, ali je sjajno proigrao Eto'a koji je topovski zakucao loptu u mrežu i tako postigao svoj prvi pogodak u dresu Intera u Ligi prvaka!

Konačnih 2-0 postavio je sam Balotelli iz slobodnog udarca u 64. minuti. Udaljenost je bila dosta velika, a Balotelli je opalio svom snagom, ali uz rotaciju koja je, očito, bila nepremostiva prepreka za gostujućeg vratar Ristihova, iako je lopta išla po sredini gola!

 

Dinamo Kijev – Barcelona 1:2 (Milevskij 2 / Xavi Hernandez 33, Messi 86)

Gostovanje u Kijevu počelo je jako loše za branitelja naslova europskog prvaka Barcelonu, budući da je Dinamo poveo već u 2. minuti. Milevskij je postigao jedan od najbržih pogodaka kijevske momčadi u povijesti Lige prvaka. No, Barcelona je uzvratila u 33. iz vrlo lijepe akcije u maniri Barçe, s odigravanjima iz prve. Ibrahimović za Messija, ovaj za Abidala, a francuski branič je s lijeve strane uputio niski centaršut koji je Xavi Hernandez spretno pospremio u mrežu.

Lionel Messi u 86. minuti još jednom je podsjetio zašto je nedavno primio zlatnu loptu France Footballa. Briljantno je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, te postigao krasan pogodak za pobjedu Barcelone 2-1.

Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu za domaći sastav, a u 55. minuti dobio je žuti karton.

Barcelona je na kraju završila natjecanje u F skupini na prvom mjestu s 11 bodova, Inter je drugi s 9 bodova, u Ligu Europe ide Rubin sa 6 bodova, a Kijevljani su u srijedu rekli svoju posljednju riječ u Europi ove sezone, jer su zadnji na ljestvici s 5 bodova.

Stuttgart - Unirea 3:1 (Marica 5, Träsch 8, Pogrebnjak 11 / 46)

U direktnom obračunu za osminu finala nogometne Lige prvaka u skupini G, Stuttgart je na svojoj Mercedes-Benz Areni svladao Unireu 3-1.

U nedjelju je Christian Gross preuzeo klupu njemačke momčadi i najavio da već u svojoj prvoj utakmici traži pobjedu. Srijeda mu je donijela ogled posljednjeg, šestog kola po skupinama i tri boda protiv Uniree koja su označila i ostanak njegove momčadi u prestižnom europskom nogometnom natjecanju. Klub iz Urzicenija natjecanje će nastaviti u Europa ligi.

Stuttgartu su trebala tri boda da prestignu Rumunje, a u džepu su ih imali gotovo i osigurane nakon uvodnih 11 minuta utakmice. Naime, već tada je na semaforu bilo 3-0 nakon što su se na listu strijelaca upisali Marica, Träsch i Pogrebnjak. Marica je pogodio glavom nakon ubacivanja s desne strane, Träsch iz solo akcije poentirao s vrha kaznenog prostora, a onda je Pogrebnjak između dvojice gurnuo loptu kroz noge Arlauskisu za smiješak na licu novog trenera kluba. Konačnih 3-1 postavio je Semendo nakon grube pogreške Boke koji je ispucavajući loptu pogodio samoga sebe (?!).

Sevilla - Rangers 1:0  (Kanoute 8 - 11m)

 

Sevilla je protiv Rangersa pobjedom 1-0 potvrdila prvo mjesto u grupi. Pogotkom Kanoutea s bijele točke iz osme minute Sevilla je svladala Rangerse 1-0, došla 13. boda i potvrde prvoga mjesta u skupini.

Standard - AZ Alkmaar 1:1 (Bolat 90+5 / Lens 42)

Na krajnje nevjerojatan način Standard je izborio Europa ligu - pogotkom svog vratara Sinana Bolata u petoj minuti nadoknade utakmice koju je sudac produljio četiri minute.

Doslovno posljednje sekunde curile su u Liegeu gdje je domaćin zaostajao 1-0 nakon pogotka Jeremaina Lensa za AZ Alkmaar iz 42. minute. Nije mu bilo teško s jednog metra svladati kasnijeg heroja utakmice nakon ubacivanja s lijeve strane.

Sve do posljednje akcije na utakmici AZ je imao osiguranu Europa ligu, a onda je za njih uslijedio šok. Na ubacivanje s desne strane najviše je skočio čuvar mreže belgijske momčadi i glavom prevario kolegu Sergija Romera na drugoj strani. Udarac je završio tik ispod vratnice na, za Argentinca, nebranjivom mjestu za 1-1 i oproštaj Nizozemaca od Europe.

Olympiacos - Arsenal 1:0 (Leonardo 47)

Jedini pogodak u Ateni na susretu Olympiacosa i pomlađenog Arsenala pogodio je Leonardo u 47. minuti. Menadžer engleske momčadi Arsene Wenger izveo je na travnjak u Grčkoj momčad čiji je prosjek godina iznosio 21, budući da je prvo mjesto skupine londonski sastav već prije osigurao. Pomogao je time treneru Olympiacosa Zicu i jedinom strijelcu na utakmici koji je osvojio jednu loptu oko centra, okomito se sjurio prema vratima Lukasza Fabianskog i prevario poljskog vratara.

Skupinu je, dakle, s prvog mjesta prošao Arsenal, a kao drugi će u osminu finala Olympiacos. Uz mnogo sreće i sjajnu Bolatovu reakciju Standard iz Liegea nastavlja europski hod Europa ligom, dok se AZ Alkmaar oprašta od europske scene za ovu sezonu.


Liverpool- Fiorentina 1:1 (Benayoun 43 / Jørgensen 63)

Pobjedom protiv Liverpoola 2-1 u 6. kolu E skupine Lige prvaka, Fiorentina je osigurala prvo mjesto u toj skupini.

Fiorentina je do trijumfa na Anfieldu stigla potpuno zasluženo jer je bila bolja i opasnija momčad, iako je nakon prvih 45 minuta semafor pokazivao 1-0. Liverpool je do pogotka stigao iz jedine prave akcije u prvom dijelu. Slobodni udarac u 43. minuti s desne strane izveo je kapetan Steven Gerrard, a Izraelac Yossi Benayoun je glavom odlično naciljao suparnička vrata.

No, i u prvom dijelu je Fiorentina stvarala više prilika, a u nastavku je napokon znala i iskoristiti dvije od njih. Alberto Gilardino poslužio je u 63. minuti Martina Jørgensena koji je izjednačio na 1-1, dok je u drugoj minuti sudačke nadoknade Gilardino precizno naciljao kut Liverpoolovog vratara Cavalierija za pobjedu ''viola''.

Tako je sudačka nadoknada još jednom bila kobna ove sezone u Ligi prvaka za Liverpool, baš kao i protiv Lyona. Redsi su nastup u skupini okončali sa 7 bodova, te dva domaća poraza, od Lyona i Fiorentine, pa će nastavak sezone, što se europskih natjecanja tiče, provesti u Europa Ligi.

Lyon – Debrecen 4:0 (Gomis 25, Bastos 44, Pjanić 59, Cissokho 77)

Uz Fiorentinu, što se znalo i prije zadnjeg kola, u osminu finala Lige prvaka ide i Lyon, koji je za oproštaj od skupine pred svojim navijačima na Gerlandu pobijedio mađarski Debrecen 4-0.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić ušao je u igru u Lyonovoj momčadi u 29. minuti, pri vodstvu ''lavova'' 1-0 nakon pogotka Gomisa u 25. minuti. Pjanić je u 44. minuti iz slobodnog udarca asistirao Bastosu za povećanje vodstva, a Bastos je Pjaniću ''vratio'' asistenciju u 59. minuti, pa se Pjanić udarcem iz blizine i sam upisao u strijelce za 3-0. Zadnji gol na utakmici postigao je Cissokho u 77. minuti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije