Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Fife

Infantinu se ne sviđa ideja da se španjolska liga igra i u SAD-u

Gianni Infantino
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.09.2018.
u 11:44

"U nogometu je načelo da se "kod kuće" igraju "domaće" utakmice, a ne u stranoj zemlji"

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je suzdržan prema ideji da se neke utakmice španjolskog prvenstva igraju u SAD-u u Miamiju i ističe kako bi više na američkom tlu volio pogledati "jednu veliku utakmicu sjevernoameričkog prvenstva MLS".

"Mislim da bih više volio u SAD-u gledati neku veliku utakmicu MLS-a, nego utakmicu La Lige", izjavio je Infantino u intervju za agenciju France Presse.

"U nogometu je načelo da se "kod kuće" igraju "domaće" utakmice, a ne u stranoj zemlji", dodao je.

>>Pogledajte intervju s Nikom Čekom

Španjolska profesionalna liga (La Liga) je sredinom kolovoza najavila projekt organiziranja jedne službene utakmice prvenstva u SAD-u u sklopu promicanja la Lige na području sjeverne Amerike. Sporazum s američkom tvrtkom Relevent predviđa premještanje utakmica španjolskog prvenstva na teritorij SAD-a u sljedećih 15 godina.

Taj je projekt izazvao žestoke kritike sindikata španjolskih nogometaša (AFE) i nekih navijačkih organizacija.

Klubovi Barcelona i Girona su pak oduševljeni s idejom da odigraju utakmicu 21. kola u Miamiju  26. siječnja i predali su službeni zahtjev Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) u tom smislu.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je na svom Twitter profilu reagirao na Infantinovo mišljenje. "Podsjećam predsjednika FIFA-e da u MLS-u igraju tri momčadi iz Kanade i da je Toronto aktualni prvak", napisao je Tebas željan da "potuče" Infantinovu ideju o teritorijalnosti.

Šef LaLige je obećao osigurati besplatne zrakoplovne karte za Miami za katalonske navijače  i smatra da je 90 posto šansi da se projekt realizira.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
12:39 18.09.2018.

Barcelona i Girona?! Pa oni su iz Katalonije. Zato i navijaju za tako nešto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije