Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRO KULENOVIĆ

Imponira mi kad me usporede s Mandžukićem

Sandro Kulenović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.11.2018.
u 07:04

Poljski mediji puno pišu o mladom Kulenoviću, prozvali su ga 18-godišnjim ratnikom!

Pogodak u prvenstvu za remi s Jagiellonijom, a potom odlučujući protiv Piast Gliwica za plasman u osminu finala kupa gurnuli su Sandra Kulenovića (18) zadnjih dana u fokus poljskih medija.

Naš mladi napadač sve bolje igra u Legiji, a portugalski trener Ricardo Sá Pinto u Sandru sve više vidi opciju za napad svoje momčadi.

>> Pogledajte što je izbornik Zlatko Dalić izjavio uoči puta u Englesku

– Svi me zovu ovih dana. Mediji, obitelj, prijatelji... Kažu da im je drago, prate me – počeo je Kulenović.

Sazrio kao igrač i kao osoba

Naravno da je zadovoljan trenutačnim statusom.

– Prezadovoljan sam. Ovo je samo početak, treba ići korak po korak. Nadam se da ću dobivati što više prilika i da ću to pokazati na terenu – ističe Sandro.

Nama najzanimljivije zvuči kako se za mjesto u momčadi bori i s Eduardom da Silvom.

– Dudu je velika pojava, igrač od kojega se može puno naučiti. Užitak je gledati kako njegova izvedba na terenu izgleda tako lagano. I meni puno pomaže na treninzima. Sretan sam što imam priliku raditi s igračem takve klase. Stalno mi savjetuje da moram biti strpljiv i marljivo trenirati. Sve će doći na svoje, važan je talent, ali i trening.

A sjeća li se Sandro Eduarda od prije desetak godina?

– Zajedno smo gledali snimke njegovih golova iz tog doba. Baš sam mu neke pokazivao...

>> Pogledajte video: Igor Cvitanović gostovao na Večernji TV-u

Kada sam sa Sandrom prije dvije godine vodio sličan razgovor, bio je još klinac. Po njegovu drukčijem stavu, očito je kako je taj ‘klinac’ odrastao u kratkom roku.

– Sigurno sam sazrio i kao igrač i kao osoba, sve to dolazi s godinama i iskustvom. Bolji sam na terenu, a i u glavi.

Osim Eduarda, glavni konkurent mu je Carlitos, lani najbolji napadač lige s 24 pogotka i sedam asistencija. Za Španjolca je nedavno bio zainteresiran i Dinamo.

– Tehnički je jako dobar igrač, tipična španjolska nogometna škola. Jak na lopti, odličan u završnici. Nije slučajno bio najbolji strijelac.

Kako mu je raditi s portugalskim trenerom Sá Pintom?

– On je jako dobar trener. Svoj pobjednički mentalitet prenio je na igrače. Takav nam je trener trebao jer smo loše krenuli u sezonu. Napravio je veliki posao i to se već nakon tri mjeseca vidjelo. Zahvalio bih i Deanu Klafuriću koji mi je dao priliku u prvoj mončadi.

Sandru odgovara njegova trenerska filozofija.

– Metode su mu odlične. Na svakom treningu radimo na posjedu lopte. Cilj je natjerati protivnika da se prilagođava našem stilu igre. Jako puno inzistira na momčadskom duhu. Važno mu je da smo svi u momčadi poput braće.

Usporedio je poljsku ligu s hrvatskom.

Iskustvo iz Juventusa

– Poljska je puno jača nego hrvatska. Ima dosta podjednakih momčadi i gotovo u svakom kolu kiksa neka momčad iz vrha ljestvice. Liga je jako nepredvidiva.

>> Pogledajte galeriju: vatrenu uoči odlaska u Englesku

Sandro Kulenović
1/19

Kako iz ove perspektive gleda na rani odlazak u inozemstvo?

– Kao dečku od 16 godina bilo mi je teško otići od kuće. Bilo je i teških trenutaka. No ne žalim ni za čim. Dogurao sam i do Juventusa, igram seniorski nogomet. Napredovao sam kao igrač i kao osoba.

Ima li savjet za mlade igrače koji se odluče za sličan put?

– Svatko mora sam donijeti odluku. No treba imati sreće. Sve je na igračima. Siguran sam da se rad i trud uvijek isplate.

Kakva su iskustva iz Juventusa?

– Napredovao sam u svim segmentima. Neprocjenjivo iskustvo je trenirati s igračima poput Dybale, Mandžukića, Higuaina... Na treninzima su mi neke stvari izgledale nemoguće. Nevjerojatno je kakvom lakoćom izvode poteze koji odlučuju utakmice. U svakom se trenutku potvrđuju kao svjetske klase – naglašava Kulenović.

>> Pogledajte dolazak hrvatskih reprezentativaca u zračnu luku

Svojedobno je Sandro bio i najbolji strijelac Viareggio turnira, jednog od najjačih turnira za mlade igrače. Govori talijanski i poljski.

– Poljski je puno teži, non-stop mi se jezik petlja – smije se Kulenović.

Impresivnih fizičkih kapaciteta, visok 190 cm, podsjeća, kažu, na Mandžukića. Koliko mu je takva hipoteka opterećenje?

– Ne osjećam pritisak zbog takvih usporedbi. Imponiraju mi, to je poticaj za daljnji rad. Teško da će se više roditi takav napadač.

A gdje se vidi u nastavku karijere?

– U nekoj od liga petice, nadam se. Kada bih mogao birati, bile bi to Engleska i Španjolska. Uostalom, navijač sam madridskog Reala.

Na pitanje Messi ili Ronaldo samo se nasmijao. Kao velikom realovcu, Portugalac je jasan izbor.

O svojim igračkim karakteristikama kazat će:

– Vjerujem da sam netipičan napadač koji nije aktivan samo u napadu, već i u obrani. Dobra završnica, pas-igra i borbenost neke su od mojih osnovnih karakteristika.

Prati zbivanja oko svog Dinama.

– Pratim svaki put kad mogu. Jako sam sretan zbog njihova uspjeha. Moj povratak? Zašto ne! Dinamo je klub zbog kojeg sam zavolio nogomet. To mi je i danas omiljeni klub – zaključio je Kulenović.

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:59 17.11.2018.

Gdje samo niču ti mladi hrvatski dragulji ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije