Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tour de France

Imao pozitivan test na COVID, ali je svejedno nastavio voziti. Sada ipak odustao

Tour de France
GONZALO FUENTES/REUTERS
20.07.2022.
u 14:16

Razlog odustajanja Poljaka nije COVID-19 koji se prilično proširio Tour de Franceom, već ozljeda, odnosno, puknuće mišića koje je zadobio tijekom 16. etape.

Na ovogodišnjem Tour de Franceu više se neće natjecati poljski biciklist Rafal Majka, član UAE Emirates momčadi i najvažniji momčadski kolega Slovenca Tadeja Pogačara, slavljenika ove utrke u posljednje dvije godine.

Razlog odustajanja Poljaka nije COVID-19 koji se prilično proširio Tour de Franceom, već ozljeda, odnosno, puknuće mišića koje je zadobio tijekom 16. etape.

UAE Emirates je službeno u srijedu potvrdio da Majka više neće nastupati na Touru, a samo podsjetimo kako su ranije zbog pozitivnih nalaza na koronavirus od daljnje borbe odustala još dvojica članova ove momčadi, Novozelanđanin George Bennett i Norvežanin Vegard Stake Laengen. Zbog problema sa želucem odustao je, pak, Španjolac Marco Soler.

Podsjetimo kako je i Majka bio pozitivan na koronavirus tijekom utrke, ali je tada mogao nastaviti voziti jer nije predstavljao prijetnju za dodatno širenje virusa kako su pokazala testiranja.

Pogačar je trenutačno drugi u ukupnom redoslijedu Tour de Francea te ima zaostatak od dvije minute i 22 sekunde za vodećim Jonasom Vingegaardom iz Danske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije