Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO PROPAO

Imao je sve, bio na vrhu svijeta... Danas se zgražaju nad njim i prijeti mu dugogodišnji zatvor

hrvatska brazil
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.10.2020.
u 10:59

– Odmah u zatvor, nemam što drugo reći. Još uvijek postoji mogućnost žalbe, ali imamo zvučne zapise i svjedočanstva. Što još želite? Zatvor! A on se želi vratiti na teren i biti heroj – rekla je Damares Alves, brazilska ministrica za ljudska prava, ženu i obitelj.

Slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem Robinhom samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju protiv koje su protestirali klupski sponzori i navijači, jer je 36-godišnji nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja.  

Sud u Milanu 2017. Robinhu je izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. sudjelovao u grupnom silovanju žene. Robinho se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.

– Prišla mi je djevojka, imali smo odnos uz njezin pristanak. I onda sam otišao kući. Kad mi je prišla, nije bila pijana jer se sjeća mog imena. Osoba koja pije ničega se ne sjeća, a ona se sjećala – rekao je Robinho i dodao:

– U čemu sam pogriješio? Kakav sam zločin počinio? Jedina pogreška jest što nisam bio vjeran supruzi i zbog toga žalim. Nisam nikoga silovao, zlostavljao ili izlazio s djevojkom bez njezina pristanka.

Robinho tvrdi da su sve napuhali novinari.

– To su priče koje su izvučene iz konteksta kako bi se prodale novine. U proteklih sedam godina sasvim sam se promijenio. To se dogodilo 2013. i od tada sam mnogo bolja osoba.

A o slučaju se oglasila i Damares Alves, ministrica za ljudska prava, ženu i obitelj, i bila je poprilično jasna.

– Odmah u zatvor, nemam što drugo reći. Još uvijek postoji mogućnost žalbe, ali imamo zvučne zapise i svjedočanstva. Što još želite? Zatvor! A on se želi vratiti na teren i biti heroj – rekla je Alves koja je i evangelička svećenica.

Prije slučaja u Italiji, Robinho je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Manchester City.

Robinho je tijekom karijere upisao 100 nastupa za reprezentaciju Brazila, a nosio je dres europskih velikana Milana, Reala iz Madrida i Manchester Cityja. Od njega se mnogo očekivalo, ali nije sasvim ispunio svoj potencijal i na kraju je završio s teškim optužbama, a vjerojatno i zatvorom.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
bronson
10:05 21.10.2020.

reprezentativac kojem se svakodnevno cure bacaju pod noge ide silovati... to je kao da živiš u svojoj šumi a ideš ukrast drva... milijunaš ide ukrast žvake u dućanu.. a što se tiče evangeličke svećenice, pitajte ju koliko je abraham imaoo žena, david itd... kada je nametnuta monogamija? toliko ima jadnih starih cura koje bi neki alfa mužjaci mogli spasiti od jada i teške frustrirajuće sudbine žene koja ide kroz život neostvarena...

DM
drazen.muhvic
16:23 20.10.2020.

Da je utajio porez i sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu bio bi nacionalni heroj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije