Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA U ZAGREBU

Imamo službeni dokument! Ogiera FIA kaznila sa 7000 eura, a policija s 8000 kuna

25.04.2021.
u 21:10

Proslavljeni vozač je oko sedam ujutro na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik naglo iz srednje trake odlučio skrenuti na autobusnu stanicu i udario u automobil koji je pristizao iz njega.

Francuz Sebastien Ogier prvak je u WRC-u i prvi osvajač Croatia Rallyja, ali mnogi će ga pamtiti po prometnoj nesreći posljednjeg dana u Zagrebu. Za koju je sad i službeno okrivljen.

Naime, proslavljeni vozač je oko sedam ujutro na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik naglo iz srednje trake odlučio skrenuti na autobusnu stanicu i udario u automobil koji je pristizao iz njega.

Vozač BMW-a nije stigao reagirati jer Toyota Yaris nema žmigavce pa nije mogao ni vidjeti signalizaciju koja bi mu sugerirala da izbjegne opasnost. A sad je i službeno kažnjen, ne od policije koja još provodi istragu već Međunarodne automobilističke organizacije (FIA).

- Zbog prekršaja sportskog kodeksa ponašanja, Sebastien Ogier kažnjen je s 5000 eura i suspenzijom jedne WRC utrke - stoji između ostalog u odluci, a naknadno doznajemo i da je zbog prolaska na crveno kažnjen s još 2000 eura od strane FIA-e te 8000 kuna od strane hrvatske policije.

- U postupku mu je izrečena kazna u iznosu od 8000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci. Izrečenu novčanu kaznu je platio. Sebastien Ogier osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje - stoji u prioćenju zagrebačke policije.

Ukoliko se nešto slično ponovi, kazna će biti još rigoroznija, ali Ogier će vjerojatno više paziti.

Uostalom, već je i pozvao vozača BMW-a na večeru, a i njegovo osiguranje platit će svu štetu pa bi u konačnici sve trebalo biti u redu. Najbitnije da nitko nije zadobio nikakve ozljede.

Samo, za Francuza nije problem isključivo ova nesreća već i činjenica da je bježao s mjesta nesreće. Ili, kako je rekao, žurio na utrku. Gotovo da je u tim trenucima ozlijedio policijskog službenika koji ga je pokušao zaustaviti u tom pokušaju. Dakle, teško da je za Ogiera priča završena samo ovom kaznom organizacije kojoj pripadaju on i njegova momčad.

Foto: FIA

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar ante433
ante433
22:03 25.04.2021.

Titovig Milicajca ne bi ovako gazio a kad bi pokušao završio bi na jednom otoku

DU
Deleted user
21:58 25.04.2021.

Sa neregistriranim i neispravnim autom, za prolaz kroz crveno, za pokušaj gaženja policajca , obićan građanin RH bi dobio j1dno 150 000 kazne i zatvor odmah, a u Americi pride metak po zakonu.

Avatar Forumas
Forumas
21:42 25.04.2021.

da smo pravna drzava ovaj vozac rally auta bi vec sjedio iza resetaka. naravno da je potpuni krivac za sudar, auto uopce nije tehnicki ispravan i nema pravo ucestvovati u javnom prometu, oduzeo je prednost vozilu (bmw). bjezanje sa mjesta nesrece i pri tom guranje policajca sa branikom je najmanje 3 mjeseca zatvora,naravno u pravnoj drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije