Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Imaju više od 40 zaraženih, ali sezonu svejedno nastavljaju

NHL
Foto: Reuters/Pixsell
14.07.2020.
u 10:13

Liga je objavila da je više od 600 igrača bilo testirano, a provedena su ukupno 4934 testa

U ponedjeljak je započela treća faza priprema za nastavak sezone u američko-kanadskoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL), a do sada su 43 igrača bila pozitivna na Covid-19, priopćio je ured lige.

U drugoj fazi, kada su igrači bili ograničeni na kondicijske treninge u klupskim trening centrima, 30 igrača je bilo pozitivno. 

Liga je objavila da je više od 600 igrača bilo testirano, a provedena su ukupno 4934 testa. Još 13 igrača je bilo pozitivno koji nisu bili obuhvaćeni protokolom.

Nije poznato o kojim se igračima radi, a svi zaraženi su stavljeni u izolaciju.

U trećoj fazi priprema klubovi će okupiti igrače u trening centrima na zajedničkim treninzima. Nastavak sezone predviđen je za 1. kolovoza. Osnovni dio sezone neće biti nastavljen, već će 24 momčadi sudjelovati u proširenoj verziji doigravanja.

Liga je ustanovila protokole za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, a među poduzetim mjerama će biti i okupljanje više momčadi u zatvorene sustave u gradovima na istočnoj i zapadnoj obali Kanade.

Igrači koji odluče ne sudjelovati u nastavku sezone neće biti kažnjeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije