Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROĐEN U SPLITU

Ima i hrvatsko državljanstvo, ali dobio poziv BiH pa poručio: Maštao sam...

Luka Menalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
31.10.2019.
u 17:02

Menalo je pozvan i za kvalifikacije pa bi sa samo jednom minutom u dva susreta i službeno mogao postati nedostupan za Hrvatsku

izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je u četvrtak u Sarajevu popis od 25 igrača za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. protiv Italije 15. studenoga u Zenici i Lihtenštajna tri dana kasnije u Vaduzu.



Na popisu su se našao i krilni napadač Luka Menalo, igrač zagrebačkoga Dinama koji je na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji

Menalo, koji je u srpnju napunio 23 godine, rođen je u Splitu, te ima i hrvatsko državljanstvo. Ovo mu neće biti prvi put u reprezentaciji BiH jer je već upisao nastupe u prijateljskim susretima s SAD-om i Meksikom prošle godine

Postojala je tada mogućnost da zaigra i za Hrvatsku, ali Menalo je odmah odbio mogućnost igranja za vatrene, vjerojatno i svjestan veće konkurencije u sastavu Zlatka Dalića

- Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om, bosanskohercegovački nogometni savez mi vjeruje od 18. godine. Prošao sam mlađe selekcije, sada sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor na to pitanje jasan - rekao je tada Menalo. 

Naravno, nastupi u prijateljskim utakmicama za određenu reprezentaciju ne utječu na konačni odabir države koju će predstavljati određeni igrači, ali sada je Menalo pozvan i za kvalifikacije pa bi sa samo jednom minutom u dva susreta i službeno mogao postati nedostupan za Hrvatsku. 

Menalo se brzo nakon poziva oglasio i na Facebooku gdje je uz fotografiju spiska popisa poručio: 

- Svi mi kao djeca maštamo da budemo dio reprezentacije sa svim našim velikim igračima, meni se želja ostvarila i stvarno sam presretan zbog toga - napisao je Menalo. 

Dodajmo kako je BiH nakon nedavnog poraza od Grčke u Ateni šanse za izravni plasman na Euro svela na minimum, odnosno teoriju.

Glavnom konkurentu Finskoj, koja se nalazi na drugom mjestu na ljestvici, potrebna je još samo domaća pobjeda nad autsajderom Lihtenštajnom. Šansu će BiH nogometaši tražiti u baražu u ožujku sljedeće godine do kojeg su došli dobrim igrama u Ligi nacija i osvajanjem skupine.

>>> Pogledajte što je za Večernji TV rekao Bruno Petković

 


 

Ključne riječi

Komentara 10

AK
Akbar
18:40 31.10.2019.

Budalo pa Bosna i Herzegovina to su Hrvati

MA
MateBobanheroj
19:38 31.10.2019.

Tko je Menalo!? Je l ga stid igrati za GNK, a rođen u Splitu? Što nije Hajduk izabrao? Bilo je kontakta sa splitskim velikanom, samo očito da Menalu pare igraju bitniju ulogu od atmosfere. A nema ljepše atmosfere od poljudske.

CR
Cromarijo
01:20 01.11.2019.

Baš lijepo se krstite . Što se tiče Menala da je Bjelica imao malo strpljenja bio bi još bolji a i za Dinamo korisniji jer ako ga Žuti zove znači da može nešto bit od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije