Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLIVA U NOVCU

Ima 400 mil. €, a željela otpuštati radnike i tražila pomoć! No, ovome se nije nadala

Victoria Beckham
Foto: Reuters/Pixsell
01.05.2020.
u 11:31

Javnost smatra kako je neprimjereno da osoba koja, sa slavnim mužem, ima bogatstvo od skoro 400 milijuna eura, smanjuje plaće običnim radnicima, a uz to je tražila i - pomoć države.

Victoria, supruga slavnog nogometaša Davida Beckhama, ovih se dana našla u centru pozornosti zbog odluke koja, blago rečeno, nije najbolje prihvaćena u javnosti. 

Ona je obavijestila 30 radnika u svojoj modnoj kompaniji kako će ih, u skladu s prijedlogom vlade Velike Britanije za suzbijanje posljedica koronavirusa, poslati na odmor na barem dva mjeseca.

Za to vrijeme država bi im isplaćivala 80 posto plaće što bi Veliku Britaniju stajalo oko 170 tisuća eura. Supruga slavnog nogometaša Davida Beckhama planirala je koristiti ovu vladinu mjeru, no predomislila se.

Razlog su brojne kritike na koje očito nije računala. Javnost smatra kako je neprimjereno da osoba koja, sa slavnim mužem, ima bogatstvo od skoro 400 milijuna eura, smanjuje plaće običnim radnicima, a uz to je tražila i - pomoć države. 

Posebno kada uz to ni ne krije koliko troši na stvari poput nedavnog rođendana za čiju je proslavu platila 114 tisuća eura, a uz to ima i vlastitu kolekciju torbica vrijednu čak 1.7 milijuna eura. 

A da Beckhamovi ipak neće koristiti ovu mjeru objavio je Guardian.

- Za sada se nećemo oslanjati na vladinu mjeru. Dobrobit mojeg tima i našeg poslovanja za mene znači sve. Razmotrili smo sve i shvaćamo da postoji bolji načini da se prilagodimo. Ovo su teška vremena i sve što možemo reći je da pokušavamo zaštiti naše poslovanje i zaposlenike - rekla je Victoria Beckham.

Guardian dodaje da su ovu mjeru planirali koristiti i nogometni klubovi Liverpool i Tottenham za svoje neigračko osoblje. No, i oni su odustali nakon kritika.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagabria5
12:12 01.05.2020.

Svi znaju da je Beckham oženio tuku, kao i većina nogometaša uostalom

Avatar morski
morski
12:09 01.05.2020.

Zato i ima 400 miljuna eura. Jer gazi preko leševa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije