Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILIJA LONČAREVIĆ:

Ova mlada reprezentacija možda stvarno jest najbolja u povijesti

U17 reprezentacija
Foto: HNS
20.05.2015.
u 12:51

'Ovo je definitivno generacija koja pokazuje talent i karakter te s kojom se s pravom priča u superlativima.'

Hrvatska U-17 reprezentacija napravila je sjajan rezultat na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, stigla među šest najboljih momčadi Europe, ali se i plasirala na Svjetsko prvenstvo u Čile. Ova generacija još je jednom pokupila simpatije brojnih skauta velikih klubova, ali i oduševila hrvatsku struku.

– Kada sam došao na sadašnju funkciju u HNS-u bio sam protiv tih priča o generacijama, jer sve se svodi na individualnu kvalitetu pojedinca o kojem sa 17 godina ne možeš znati kakav će postati seniorski igrač – kazao je za Goal.com Ilija Lončarević pa nastavio:

– No, ovo je definitivno generacija koja pokazuje talent i karakter, te s kojom se s pravom priča u superlativima. Ti su se dečki stvarno nametnuli, pa su oni koji pričaju o najboljoj generaciji u našoj povijesti možda stvarno u pravu.

Većina ih je u kadru zagrebačkog Dinama.

– Može, ali i ne mora biti dobro što su svi skupa u Dinamu. Previše takvih igrača u jednome klubu teško može funkcionirati, teško je o svima voditi jednaku brigu. Neki će u tom slučaju možda biti i hendikepirani.

Koliko se još možemo 'pojačati' za nastup u Čileu?

– Mi smo malena baza, nemamo takvu širinu kao neke druge reprezentacija. Zato mi moramo iskoristiti svakog igrača vrijednog pažnje, ne propustiti da nam ijedan talent prođe kroz ruke. No, u Bugarskoj su nam nedostajala dva izuzetno bitna igrača, ozlijeđeni Borovec i Pasariček. A oni toj generaciji donose još veću moć.

>> Što je još rekao Ilija Lončarević pročitajte na Goal.com

>> U reprezentaciji Hrvatske od 25 pozvanih čak 13 nogometaša Dinama

Komentara 4

MA
Mars..+
15:55 20.05.2015.

Gadno su zabrljali protiv Belgije a bili so mnogo bolji . No bolji u negometu ne pobjedjuje uvijek.

IK
Ikonoklast
17:14 20.05.2015.

zna loncarevic ko mu je da posao nedavno. tj. izmislio posao. mene zanima, u ovih 5 mjeseci koliko brko radi na toj poziciji, jeli se udaljio od bazena sesvete-maksimir-kajzerica-zapresic ili mu je receno da nista osim toga ne postoji? Igra Asocijacija; sto povezuje sljedece ljude u HNS-u: Mamic, Suker, Jozak, Vrbanovic, Loncarevic, brat Kovac...nastavite niz...

IK
Ikonoklast
17:16 20.05.2015.

A da dodam valjalo bi sad i uhljebit Ivkovica, uvjek odanog i iskrenog i neovisnog. Malo stavit na placu HNS-a, sta da ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije