Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brozović oduševio

Čovjek koji se ne boji poplava, požara i potresa

11.10.2014., Arena, Zagreb - Liga prvaka, 3. kolo, PPD Zagreb - HC Metalurg. Ilija Brozovic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
31.03.2015.
u 08:23

- Naravno da se nakon SP-a u Kataru nadam pozivu Željka Babića, kaže Brozović.

Ilija Brozović, kružni napadač PPD Zagreba, odigrao je sjajno na završnom turniru SEHA lige u Veszpremu. Njegovu igru u obrani i napadu pohvali su gotovo svi stručnjaci koji su došli u Mađarsku, a nije ih bilo malo. Posebno ga je hvalio Renato Sulić, nekadašnji, a možda i budući reprezentativac Hrvatske.

Dobivam, ali i dajem batine

– Svaka pohvala godi, diže samopouzdanje – istaknuo je Ilija koji je dobro "namlatio" Sulića u utakmici protiv Veszprema.

– Oduvijek sam htio igrati kružnog napadača. Znam da je to mjesto na kojem dobiješ najviše batina, ali s druge strane i mi "pivoti" znamo u obrani dobro udarati – istaknuo je.

PPD Zagreb je na kraju osvojio treće mjesto.

– Šteta, došli smo osvojiti ovaj turnir. Znam, zvuči smiješno, ali u posljednjih mjesec dana igramo u velikoj formi i nikoga se ne bojimo. Pa ni Barcelone. Ako smo pobijedili PSG, Kiel i Kolding, s Veszpremom na njihovu parketu igrali u egalu, onda možemo proći i Barcelonu – rekao je Ilija.

Već ima upisanu jednu pobjedu protiv Barcelone. Prije dvije godine zagrebaši su slavili u Blaugrani sa 30:29, ali u utakmici u kojoj se Barca nije previše trudila.

– Sve ovo što dobro radimo moramo zahvaliti treneru Veselinu Vujoviću. Otkako je došao naša forma ide uzlaznom putanjom. Baš nas je dobro posložio – istaknuo je.

Kao klinac gledao Balića

U klubu je od 2011. godine, a rukomet je počeo igrati u rodnom Metkoviću.

– S obzirom na to da je Metković grad rukometa, i nisam mogao promašiti ovaj sport. Kao klinac od deset godina bio sam na svim utakmicama Metkovića koji je tih godina osvojio Kup EHF-a. Moj prvi seniorski trener u Metkoviću bio je Željko Babić, današnji izbornik. Nakon mog odlaska Metković je ispao u drugu ligu, a ja sam otišao u Goricu. Tamo sam upisao studij na veleučilištu – upravljanje u kriznim uvjetima. To sam upisao jer mi je taj fakultet bio najbliži dvorani – kaže Ilija.

Dakle, ako dođe do potresa, poplava ili požara, treba samo pozvati Iliju...

– Nakon jedne sezone u Gorici pozvao me PPD Zagreb i sad sam tu. Ugovor mi istječe ovog ljeta, ali još nisam ništa razmišljao. Tek ću sjesti s ljudima u klubu i razgovarati – zaključio je Ilija Brozović.

>>Vujović: Bolje je ovako nego poraz u finalu, a neki igrači će me čuti u svlačionici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije