Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI NAPADAČ

Tko je mladi Hrvat kojega je silno želio dovesti Mamić, a on je senzacionalno potpisao za Chelsea?

Stipe Perica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.09.2016.
u 17:55

– Vidjelo se da ima nešto, a kada sam preuzeo prvu momčad, u dogovoru s klubom, dali smo mu prigodu. Zadar se tada borio za ostanak u ligi, a Stipe je odmah pokazao da tinja u njemu ona glad za pobjedama, da ima pozitivnu drskost. Nisu mi smetale njegove godine, nije bitno koliko tko ima godina, nego kako igra – sjeća se Ferdo Milin.

Tog kraja listopada 2012. godine rado se sjeća Ferdo Milin, tadašnji trener Zadra, ali nerado ga pamte izbornik Ante Čačić (tadašnji trener Dinama, op. a.) i Zdravko Mamić. Dinamo je u Hrvatskom nogometnom kupu protiv Zadra vodio s 2:0, a onda se ukazao nekakav 17-godišnji klinac i nespornom prvaku Hrvatske zabio dva gola, odveo utakmicu u produžetak. Poslije je Josip Ivančić pogodio za 3:2 i veliku pobjedu Zadra, a Perica je svojim golovima natjerao Zdravka Mamića da se sjuri na teren i daje savjete Vidi i Sammiru kako trebaju igrati.

Zanimljivo, tada 17-godišnji Zadranin tek je koji dan ranije debitirao u seniorskom nogometu i odmah se pokazao na velikoj sceni. U tom trenutku Stipe Perica bio je senzacija hrvatskog nogometa, priča iz nekih snova. Pojavio se 17-godišnji klinac i zabio Dinamu dva gola za veliku senzaciju.

– Bio je on tog ljeta s nama na pripremama, ja sam tada bio pomoćnik. Vidjelo se da ima nešto, a kada sam preuzeo prvu momčad, u dogovoru s klubom, dali smo mu prigodu. Zadar se tada borio za ostanak u ligi, a Stipe je odmah pokazao da tinja u njemu ona glad za pobjedama, da ima pozitivnu drskost. Nisu mi smetale njegove godine, nije bitno koliko tko ima godina, nego kako igra – sjeća se Ferdo Milin.

Nagrada za rad i strpljenje

Ta je sezona lansirala Pericu, u 20 prvenstvenih ogleda postigao je osam golova, što nije promaklo brojnim inozemnim skautima. Naravno, silno ga je želio Mamić, Hajduk je slao slabe signale, ali Perica je potpisao za Chelsea. To je bila još jedna senzacija, ali bilo je teško vjerovati da će se probiti u Londonu. Slijedile su posudbe u Nizozemskoj pa u Udinese da bi pred kraj prijelaznog roka talijanski klub za njega platio Chelseaju odštetu nešto više od četiri milijuna eura i potpisao ugovor s njim.

– Taj prelazak u Udinese i golovi koje je zabio samo su nagrada za njegov rad i strpljenje. Nema dvojbi, Perica će uspjeti, on je momak koji želi raditi, ima strpljenje i veliku želju za radom, a nogometni je talent u njegovu slučaju nesporan. To je dobitna kombinacija jer, ako imaš samo talent, a nemaš strpljenje, želju za radom i drskost, onda ništa od tebe. Stipe Perica ima sve to – kazuje nam Milin.

Perica je golom u 88. minuti trećeg kola talijanskog prvenstva presudio Milanu, donio veliko slavlje Udineseu i to ga je prometnulo u hit igrača Serije A.

Najljepši dani karijere

Već na kontu ima dva ovosezonska gola, zabio je i Empoliju, a za ta dva gola bilo mu je potrebno 56 minuta. Protiv Empolija igrao je 26 minuta, protiv Milana 30 minuta. Još kad se na gol Milanu nadovežu pogoci koje je nedavno zabio za mladu reprezentaciju, slobodno se može reći da Perica živi najljepše dane svoje karijere. Hrvatsku do 21 godine golovima drži u igri za plasman na prvenstvo Europe. Mladi, 21-godišnji Zadranin u velikoj je formi...

Komentara 6

RA
radekbrod
19:03 13.09.2016.

igračina gledao ga uživo par puta stvarno igračina no nije mi jasno zašto kod gračana u mladoj repki nije starter

3M
3Marsijanac
22:00 13.09.2016.

Treba poraditi na snazi i brzini.

PE
pemulin
09:29 14.09.2016.

Ma hoće Perica, Strašan igrač, proslavit će Zadar i Bilu Vlaku, Samo tako naprijed, Perica našššššššš. Pozzz. iz dijasporee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije