Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskinuo s Legijom

Igrao je s Lewandowskim, a sada s Goricom juri po HNL-u

Michal Maslowski
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
14.05.2019.
u 07:51

– Odigrao sam tri utakmice za reprezentaciju, Lewandowski je bio kapetan, odličan je čovjek i igrač. Onda sam se nešto ozlijedio i nisam više igrao za A-vrstu. Inače sam s Lewijem nekoliko puta razgovarao kada sam igrao za Poljsku - otkrio je Michał Masłowski

Svima je bilo pomalo čudno kada je 2017. godine za, tada drugoligašku, Goricu potpisao Michał Masłowski (29). Igrač je to koji je s varšavskom Legijom osvajao naslove, igrao i neke europske utakmice pa upisao i pokoji nastup za reprezentaciju Poljske... a onda ga je put odveo do HNL-a.

Ne može se požaliti na takav splet okolnosti jer s Goricom je došao do najvišeg ranga hrvatskog nogometa i sada se bori za Europu. Koji bod sada bi se trebao izboriti i u utakmici protiv Dinama (srijeda, 18 sati).

Otac i brat su treneri

– To je utakmica kao i svaka druga, možemo osvojiti tri boda, zašto ne. Oni imaju jako dobre igrače, ali ljudi su baš kao i mi. Sve je moguće, ali znamo da Dinamo ima veliku kvalitetu. Analizirali smo ih i pripremamo se kao i za svakog drugog. Najvažnije ne dolazi samo od sebe. Moramo biti strpljivi i postaviti svaki komadić kako treba. Imamo igrače koji imaju jako dobar udarac, možda je tu naša prilika – kaže Masłowski koji se osvrnuo i na to kako je i zašto uopće došao u Goricu.

– Raskinuo sam ugovor s Legijom, svi klubovi imali su finiširane momčadi i postave, a ja sam htio ostati u ritmu igranja i treninga. Mogućnost je bila da dođem u Goricu pa sam došao.

Usporedio je i poljsku ligu u kojoj je igrao cijeli život s HNL-om u kojemu je drugu sezonu zaredom.

Hrvatska liga više je taktički orijentirana, dok je poljska više fizička. U Poljskoj su i dobri stadioni, infrastruktura, marketing oko tog nogometa. U tome vidim najveću razliku.

No dobro mu je i ovdje, na grad, ljude i suigrače već se priviknuo.

– Velika Gorica kao grad je u redu. Sve imam ovdje, a i jako je blizu Zagrebu. U momčadi je također sjajno. Mislim da sam dobar sa svim suigračima, ali najviše se ipak družim s Łukaszom Zwolińskim i Giorgijem Mchedlishvilijem.

Masłowski je po definiciji ofenzivni veznjak, no imao je peh da su ga tijekom karijere ozljede obarale nekoliko puta. Nije stoga mogao pokazati svoj pun potencijal. Pa i sada je u fazi oporavka od ozljede i operacije koljena.

– Trebam vremena da se oporavim, da se vratim u svoje najbolje izdanje. No mislim da je moj stil igre jak i hrabar. Dobar sam u kombinatorici, imam dobar skok i dobar pas.

Otac Zbigniew (63) i brat mu Tomasz (36) nogometni su treneri u Poljskoj. Michał je od njih puno naučio.

– Da, oni su treneri. Inače imam i sestru Katarzynu (38), ona je učiteljica u školi. Velik utjecaj na mene ima moj otac, njegovo mišljenje jako mi je važno. No, najviše ja sam odlučujem oko svog igranja jer najbolje znam što mogu i kako što mogu iskoristiti.

A svoje je vještine dobro koristio jer 2014. godine bio je pozvan u reprezentaciju Poljske.

– Odigrao sam tri utakmice za reprezentaciju, Lewandowski je bio kapetan, odličan je čovjek i igrač. Onda sam se nešto ozlijedio i nisam više igrao za A-vrstu. Inače sam s Lewijem nekoliko puta razgovarao kada sam igrao za Poljsku.

Ne znam ga privatno, ali koliko sam ga mogao upoznati tada, skroz je normalna osoba. Više nismo u kontaktu, nekoliko sam ga puta vidio kada sam igrao za Legiju.

Želi vidjeti Dubrovnik

Michał se u Hrvatskoj dobro snalazi i uživa. Tu je sa ženom Magdalenom i psom Harrisom.

– Volim pogledati dobar film, otići na kuglanje, na putovanje sa ženom i psom. Također volim biti aktivan, trenirati u teretani, trčati, otići u saunu i tako... Prije nego što sam došao u Goricu bio sam sa ženom u Trogiru. Vidjeli smo i Split, Vodice, Opatiju, nacionalni park Krka... Sada želimo posjetiti Dubrovnik kada bude vremena. Osim toga, putovali smo i u Beč, Veneciju i tako.

Državu je upoznao, ali s jezikom se još uvijek malo bori.

– Hrvatski razumijem, mogu malo i govoriti. Puno je riječi koje su slične poljskom, ali neke osnovne su potpuno drugačije – zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije