Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna priča

Igrao je s Dinamom, bio u finalu LP-a, zaradio milijune, a danas je beskućnik

Emmanuel Eboue
Foto: Reuters/Pixsell
24.12.2017.
u 13:00

"O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete"

Premda je u karijeri igrao za Arsenal, Galatasaray i Sunderland, te zaradio milijune eura, bivši nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboue (34) danas živi kao beskućnik.

Eboue je imao uspješnu karijeru. Igrao je za dva svjetska velikana (Arsenal, Galatasaray), nastupio u finalu Lige prvaka, u dresu reprezentacije Obale Bjelokosti sakupio je 79 nastupa i igrao na svjetskom prvenstvu 2010. godine.  Sjećamo se da je u nekoliko navrata igrao protiv Dinama, u dresu Beverena i Arsenala...U karijeri je zaradio više od 15 milijuna eura, no danas nema ništa. 

Ostala mu je tek kuća, no uskoro ga očekuje deložacija. Skriva se od ovršitelja, a od gladi ga je spasio bivši napadač Portsmoutha i Newcastlea  Lomana LuaLua, a često spava kod prijatelja na podu.

Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

"O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su financije u pitanju," kazao je Eboue, dodavši: "U Galatasarayu sam zaradio osam milijuna eura, a supruzi sam poslao sedam milijuna. Sve mi je uzela."

Otkrio je kako je sa suprugom nekoliko puta bio u banci i nikada je nije pitao što je potpisivao.

"Sve mi je uzela. Čak i perilicu za rublje. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer," dodao je.

Sve svoje stvari spremio je u nekoliko vrećica i sada čeka da ga izbace iz kuće.

"Nemam novca za odvjetnika, da si barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega."

Kako to već biva. Nesreća ne dolazi sama. preminuo je djeda koji ga je odgojio, nedavno mu je u prometnoj nesreći poginuo i brat s kojim je bio jako povezan, a FIFA ga je suspendirala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg agenta. Na koncu je zaključio karijeru zbog zdravlja.

"Nadam se da će meni i ljudima kao što sam ja pomoći bivši klubovi ili udruga nogometaša Premiershipa. Nadam se da će mi ponuditi nekakav posao, odmah bih ga prihvatio", zaključio je Eboue.

Emmanuel Eboue
1/6

Eboue je tijekom karijere igrao sedam godina za Arsenal upisavši u dresu 'topnika' 214 nastupa. S Arsenalom je igrao finale Lige prvaka 2006. godine u kojem je slavila Barcelona 2-1. Četiri sezone je igrao za Galatasaray, a nosio je i dres Beverena. U ožujku 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendirala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru. 

Komentara 11

ZW
zweistein
13:36 24.12.2017.

to su te "moderne" žene - KUČKETINE!!!!

BL
Blatina19
14:41 24.12.2017.

Pa nek se zaposli. Sta mu to nije palo na pamet

Avatar navijač
navijač
13:59 24.12.2017.

Tużna priča je kad su djeca gladna zbog tuđeg lopovluka, a ne ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije