Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna

Igrali 42 minute, a branič za izvođenje autova potrošio čak osam minuta

Cardiff - Burnley
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
02.10.2018.
u 14:50

Vodstvo Premiershipa ostalo je šokirano ovim podatkom svjesno kako nitko ne želi plaćati skupe karte da bi gledao svega 40 minuta nogometa

Engleski premierligaši Cardiff City i Burnley odigrali su u nedjelju najkraću utakmicu na Otoku u posljednjih pet godina, što je izazvalo uzbunu u vodstvu lige, ali i među čelnicima International Football Association Boarda (IFAB), nogometnog tijela koje mora priznati svako nogometno pravilo prije njegova usvajanja.

Cardiff i Burnley odigrali su samo 42 minute čiste igre, dok je 48 minuta potrošeno na prekide te razna zadržavanja. "Briljirao" je branič Cardiffa Sean Morrison koji je na izvođenje auta tijekom utakmice potrošio čak osam minuta.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Bila je to najkraća premierligaška utakmica nakon ogleda Aston Ville i Stoke Cityja iz prosinca 2013., koja je imala 40 minuta i 50 sekundi čiste igre. 

Vodstvo Premiershipa ostalo je šokirano ovim podatkom svjesno kako nitko ne želi plaćati skupe karte kako bi gledao svega 40 minuta nogometa. 

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) još je prošle godine pokrenuo inicijativu "Play Fair" kojoj je glavni cilj povećati vrijeme kada je lopta u igri. IFAB želi utvrditi mogu li tehnologija ili primjeri iz drugih sportova pomoći kako bi i u nogometu bilo što više čiste igre.

Jedan od prijedloga jest da se utakmice igraju 2 puta po 30 minuta, ali bi se sat zaustavljao kod svakog prekida ili kada bi lopta izašla izvan terena. Razmatrane su i druge, malo manje kontroverzne promjene. Jedna od njih jest i da bi vratar mogao izvesti slobodan udarac ili gol-aut dok se lopta kreće. Predloženo je i da igrač kod izmjene može izaći na bilo kojem dijelu terena.

Idući je sastanak IFAB-a u ožujku iduće godine u Škotskoj i na njemu će se raspravljati o ovim idejama.

IFAB je formiran 1886. na sastanku nogometnih saveza svih zemalja Ujedinjenog Kraljevstva u Manchesteru. Osim što s vremena na vrijeme uvede neko novo pravilo, IFAB nadopunjava pravila koja se koriste poglavito u utakmicama.

Ključne riječi

Komentara 2

FI
Fisherman
18:13 02.10.2018.

ja sam za da ako se out ne izvede unutar 5 sekundi druga ekipa dobiva loptu. ili da se out nogom izvodi u isto to vrijeme..kakvo bacanje.. nema ruka tu sta trazit po mome.

KB
kbr
16:21 02.10.2018.

jel to autove izvodio onaj danac sa sp-a? taj je isto ukrao 10 minuta bar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije