Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NJIMA SE MALO GOVORI

Igraju nogomet za hrvatsku reprezentaciju, a moraju uzimati godišnji da odu na SP

20.10.2019.
u 07:00

– S Bočkajem sam baš dobar prijatelj. Pratio je sve naše nastupe na svjetskom prvenstvu na Kreti, davao nam podršku na svom Instagram profilu – istaknuo je vratar reprezentacije Ernest Malarić

Hrvatska reprezentacija u Socca malom nogometu završila je svoj nastup na svjetskom prvenstvu koje danas završava u grčkom gradu Ritimnu, na otoku Kreta. Kao i lani Hrvatska je ispala u osmini finala. Tada od Poljske, ove godine od Grčke. Jedan od istaknutijih reprezentativaca na SP-u bio je Ernest Malarić, prvi vratar. U pet utakmica primio je četiri pogotka. Onaj peti koji je Hrvatska primila od Grčke se ne računa Ernestu jer smo u tom trenutku igrali bez vratara.

Bočkajev prijatelj

– Naravno da nisam zadovoljan, kao i svi ostali dečki. Mislim da smo morali igrati barem u četvrtfinalu. Onaj prvi, rani pogodak Grka koštao nas je plasmana. Možda bih čak i obranio taj udarac iz daljine da se nisam malo poskliznuo. Nisam uspio prstima zahvatiti loptu i pogodila je prvu vratnicu, a onda završila u mreži – rekao je Ernest.

Živi u Krapini, a mali nogomet brani više nego veliki.

– Igram za momčad ASO Ponos Krapina i s njima sam osvojio brojne turnire po Hrvatskoj. Najčešće igramo u Križevcima, Koprivnici, Varaždinu, po Zagorju. Naravno, tu su i nastupi na Kutiji šibica. Tako sam bio treći na Kutiji 2015. godine, a 2017. smo ispali u četvrtfinalu – istaknuo je Ernest, koji je u Krapini mali nogomet igrao zajedno s Peterom Bočkajem, danas igračem Osijeka.

– S Bočkajem sam baš dobar prijatelj. Pratio je sve naše nastupe na svjetskom prvenstvu na Kreti, davao nam podršku na svom Instagram profilu – istaknuo je vratar reprezentacije.

Zanimljivo je da su Kutiju šibica dvaput osvajale momčadi iz Krapine, ali nikad njegova. Jednom je prvo mjesto osvojila momčad Renault auto Krešo, 2001. godine, a drugi put Mal Gal Građevinarstvo.

Branio je i u Prvoj futsal ligi.

– Dvije sam sezone branio za Nacional. Branio sam i za momčad Zagreb Zapad za koju su igrali Kovač, Morine, Suvajac...

A veliki nogomet?

– Branim trenutačno u Pregradi, u županijskoj ligi. Inače, u Pregradi je puno poznatiji ženski klub koji igra Prvu ligu. No, kod njih nije bajna situacija. Na trening im dođu tri, četiri igračice, nekad kada idu na gostovanje jedva skupe 11 igračica – priča Ernest koji radi u Kumrovcu.

Radi u računovodstvu

– Radim u tvrtki Štefan. Bavimo se obradom metala te tokarenjem na klasični i CNC tokarski način. Posla ima jako puno, toliko da neke narudžbe moramo odbijati. Ne, ne radim kao tokar, radim u računovodstvu. Dobro se snalazim s brojkama – našalio se Ernest.

Kao i većina igrača Hrvatske morao je koristiti godišnji odmor kako bi branio na Kreti.

– Na poslu mi nisu radili probleme. Znaju da ću sve brzo nadoknaditi, a i šef jako dobro zna koliko volim mali nogomet. Uostalom, imamo malonogometnu momčad Štefan koja igra po ljetnim turnirima. Tako smo ovo ljeto osvojili prvo mjesto na 18. memorijalnom turniru u spomen na tragično preminulog zapovjednika DVD-a Đurmanec Miljenka Škrleca Jožu. U finalu smo pobijedili Đurmanec s 2:0, a ja sam na kraju proglašen za najboljeg vratara turnira – istaknuo je Malarić.

Hoćemo li ga i sljedeće godine gledati u hrvatskoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu u socca malom nogometu?

– Pa nadam se. Volio bih – zaključio je Ernest.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:16 20.10.2019.

Ne vidim sto je u tome sporno? Da je to nekakav profesionalni i popularan sport - onda bi od toga mogli i živjeti i ne bi morali imati drugi posao. .

KO
komunikolog
08:45 20.10.2019.

Nepravda! Kakva je ovo država? Osvojiš turnir u Đurmancu i opet moraš uzimati go. A čak ti je i Bočkaj prijatelj. Ma nevjerojatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije