Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka liga

Igrači koji su prosvjedovali protiv rasizma neće biti kažnjeni

Achraf Hakimi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.06.2020.
u 23:34

Dan ranije predsjednik Fife Gianni Infantino izjavio je da nogometaši koji su tražili pravdu za Georgea Floyda zaslužuju pohvalu

Nogometaši koji su proteklog vikenda na utakmicama Bundeslige prosvjedovali protiv rasizma i iskazali podršku prosvjedima u SAD-u koji su izbili nakon što je tamnoputi muškarac George Floyd umro zbog policijske brutalnosti neće biti kažnjeni, objavio je u srijedu Njemački nogometni savez.

U nedjelju je engleski napadač Jaden Sancho nakon prvog od svoja tri pogotka koje je postigao u 6-1 pobjedi Borussije iz Dortmunda protiv Paderborna skinuo dres kako bi pokazao majicu s natpisom "Pravda za Georgea Floyda".

Podršku prosvjedima u SAD-u iskazali su proteklog tjedna tijekom utakmica i Sanchov suigrač Achraf Hakimi, Weston McKennie iz Schalkea, te Marcus Thuram iz Borussije  Moenchengladbach.

Njemački nogometni savez je napomenuo da neće kažnjavati igrače ako i u sljedećim utakmicama budu prosvjedovali protiv rasizma ili protiv policijske brutalnosti koja je koštala života Georgea Floyda. 

Dan ranije predsjednik Fife Gianni Infantino izjavio je da nogometaši koji su tražili pravdu za Georgea Floyda zaslužuju pohvalu. 

>> GALERIJA Moćna Anamaria: Od gole djevojke u Playboyu dogurala je do menadžerice godine!

Achraf Hakimi
1/9
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
00:08 04.06.2020.

Ne zaslužuju pohvalu nego suspenziju na tjedan dana, kad neki nogometaš iznosi neki drugi transparent odmah bude kažnjen.

NE
Nemanadimak
12:23 04.06.2020.

Veoma interesantna odluka. Mislio sam da ce biti kaznjen sa par utakmica ne igranja ali sada je jasno na kojoj strani je FIFA. Pa sudjenje jos nije ni zavrseno i nitko nezna sto se tocno dogodilo sa Floydom i zasto je policija reagirala tako kako je reagirala. Strasno je da je jedan zivot ugasen ali prije nego je utvrdjen krivac bez veze je iznositi presude i poticati bilo koga na pruzanju podrske.

DU
Deleted user
00:04 04.06.2020.

Prije kojih godinu dana Josip Brekalo je odbio nositi traku duginih boja na dresu. Komentatori VL su ga slavili kao heroja slobode govora. Uopće ne sumnjam da će ti isti ispod ovog članka blatiti igrače i ligu koja im to dozvoljava. 3...2....1....neka licemjerje započne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije