Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA NAD HAJDUKOM

Štimac: Neki igraju bez prekršaja, bez kartona, a mi ćemo pošteno...

Zadar - Hajduk
Dino Stanin/PIXSELL
03.05.2015.
u 22:13

- Boli me svaki poraz Hajduka, ali bol mi ublažava radost koju sam donio Zadru - govorio je nakon utakmice Štimac.

Stisnuta šaka, Igor Štimac ponosno je koračao travnjakom u Stanovima... Kako i ne bi, njegov Zadar, s tek pet prvotimaca, netko reče bio je to Zadar B, svladao je Hajduk s 2:0 (1:0). San o ostanku i dalje živ.

Preuzeli odgovornost

- Boli me svaki poraz Hajduka, ali bol mi ublažava radost koju sam donio Zadru. Situacija nam nije sjajna, bilo mi je teško kao treneru ući u ovakav rizik vadeći pet standardnih prvotimaca. Morao sam preuzeti odgovornost, zajedno s mojim odličnim suradnicima koji su mi ukazali da iz prazne puške ne možeš pucati. Daljnji rasplet? Neću se zamarati, neki igraju bez prekršaja, bez kartona, a mi ćemo naše utakmice odigrati kao pravi sportaši i nastojati doći do što više bodova - govorio je nakon utakmice Štimac.

Ono što su napravili Hajduku u prvom dijelu graničilo je s nemogućim, Splićani su slavili kada bi prešli centar. Visok pritisak na zadnju liniju, tjeranje igru na lijevi bok kojeg je držao dešnjak Mikanović...

A kruna Zadrovog pritiska bio je vodeći pogodak u 16. minuti. Terkeš je izveo korner, a Frane Ikić, nevjerojatno, ali istinito, sam je s tri metra loptu ubacio u mrežu. Hajduk je bio toliko blijed i očajan u tom prvom dijelu da su čelnici Splićana na odmoru komentirali “naši igrači nisu ni došli na utakmicu”.

U nastavku je Hari Vukas pokušao s Milevskim, odmah je Hajdukova igra dobila na tečnosti. U tih dvadesetak minuta gol je visio u zraku, prijetili su Maglica, Milevski i Sušić, ali lopta nije mogla do mreže.

- Presudilo je prvo poluvrijeme, nismo mogli doći do nivoa igre koju smo željeli. U nastavku smo kratko bili onakvi kakvi smo željeli biti. Tužan sam zbog poraza, ali ova je utakmica iza nas, okrećemo se slijedećem dvoboju. Svjesni su oni kako su igrali u prvom dijelu, moj govor u svlačionici išao je u tom smjeru. Znali smo iz čega Zadar može prijetiti, i sve se to dogodilo - iskreno je priznao Hari Vukas.

Rezultat nije bitan

Kako se primicao kraj dvoboja i Hajdukovi napadi su postajali sve jaloviji, onemoćali Milevski nervozno se pokušavao obračunavati s Ikićem umjesto da je razmišljao o igri. Završni Zadrov udarac zbio se u sudačkoj nadoknadi, u koprodukciji Pešića i Krstanovića. Brzonogo krilo projurilo je preko lijeve strane Hajdukove obrane i onda odlično asistirao Krstanoviću za lagani pogodak.

- Igračima sam rekao da rezultat nije bitan, bitno je da kad uđu u svlačionicu nemaju sebi što zamjeriti, da nemaju energije za još jedan sprint. S te strane najsretniji sam trener na svijetu. Pokazali smo svima u Hrvatskoj kako se brane boje svog kluba - zaključio je Štimac.

>> Zadar svladao Hajduk i ostao u borbi za ostanak!

Komentara 8

ED
europski dinamo
22:24 03.05.2015.

Kaze trener kojem su suci poklonili 10 bodova u svega nekoliko kola. Prejadno.

LI
lighthouse
07:52 04.05.2015.

Štimac o poštenju....ma daj, molim vas!

ZI
zico
00:24 04.05.2015.

najsigurniji par danas na kladionici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije