Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Iga Swiatek dominantno do prvog "grand slam" naslova

French Open
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.10.2020.
u 18:42

Za Swiatek je ovo prvi osvojeni turnir u karijeri, dosada je igrala u samo jednom WTA finalu u Luganu 2019. godine, a u niti jednom od sedam mečeva u Parizu nije izgubila više od pet gemova

Mlada Poljakinja, 19-godišnja Iga Swiatek pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garrosa u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu za sat i 24 minute igre svladala Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-4, 6-1. 

Za Swiatek je ovo prvi osvojeni turnir u karijeri, dosada je igrala u samo jednom WTA finalu u Luganu 2019. godine, a u niti jednom od sedam mečeva u Parizu nije izgubila više od pet gemova.

Ovim trijumfom Swiatek je također postala prva pobjednica "grand slam" turnira u pojedinačnoj konkurenciji iz Poljske bilo u ženskoj bilo u muškoj konkurenciji.

Iako je igrala protiv dvije i pol godine starije Krenin, koja je početkom ove godine osvojila Australian Open, Swiatek je bila ta koja je bolje krenula u susret. Vrlo je brzo povela sa 3-0, a nakon što je Kenin uspjela poravnati na 3-3, mlada se Poljakinja ponovno odvojila na 5-3 i stigla do servisa za set. U tom je gemu propustila set-loptu, Kenin je smanjila na 5-4, no odmah u sljedećoj igri Swiatek je nizom odličnih poena još jednom oduzela servis suparnici i dobila prvi set sa 6-4.

Kod rezultata 2-1 za Swiatek u drugom setu Kenin je zatražila medicinsku pomoć zbog bolova u lijevoj nozi, a po povratku na teren 21-godišnja Amerikanka je u četiri gema osvojila tek tri poena te je Swiatek stigla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Swiatek je do Roland Garrosa držala 54. mjesto na WTA ljestvici, a postala je prva igračica kojoj je prvi osvojeni turnir u karijeri "grand slam" naslov nakon Latvijke Jelene Ostapenko koja je to ostvarila 2017. također u Roland Garrosu.

FINALE:

Iga Swiatek (Polj) - Sofia Kenin (SAD/4) 6-4, 6-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije