Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTAKNUO JE DNO

Ide u zatvor na 14 godina! Bivši nogometaš ubio čovjeka pa se skrivao dva mjeseca

Nuernberg: Prijateljska utakmica, Nuernberg - Fenerbahce Istanbul
Revierfoto/DPA
14.05.2022.
u 08:49

Zbog problematičnog ponašanja mu je karijera i završila 2014., baš kad se našao u tučnjavi koja je mogla završiti kobno po njega. Dok je, kako sam opisuje, branio prijatelja, napadači su ga izboli nožem.

Turčin rođen u Njemačkoj Sezer Öztürk (36) imao je uspješnu nogometu karijeru, već s 19 godina debitirao je za Bayer Leverkusen, kasnije je nosio dres Fenerbahčea pa Bešiktaša, no sve se to sad čini kao daleka prošlost jer sljedećih 14 godina i sedam mjeseci provest će u zatvoru, po odluci suda u Istanbulu.

Naime, Öztürk je u ožujku prošle godine na ulici ubio jednu i ranio četiri osobe, zatim je pobjegao i uhićen tek dva mjeseca kasnije pri pokušaju bijega u Gruziju. I tek onda je iznio obranu prema kojoj se radilo o samoobrani.

Pred sudom je ustvrdio da su mu obitelj ugrozili motociklisti blokiranjem ulice kojom je prolazio u Istanbulu. Kazao je da su ga vrijeđali i krenuli prijetiti, zbog čega je došlo do fizičkog obračuna.

- Ne slažem se s presudom. Nisam bio isprovociran, nego napadnut. Pokušali su me ubiti, a ja sam se samo branio. Život mi je bio ugrožen - izjavio je pred sudom Öztürk, ali nije mu pomoglo jer previše dijelova priče "ne drži vodu" iz razloga što je poslije tog sukoba otišao kući po pištolj, vratio se pa zapucao na motocikliste.

 

 

 

Također, nije se prvi put našao u sukobu, oni su bili (pre)česti dio njegova života. Zbog problematičnog ponašanja mu je karijera i završila 2014., baš kad se našao u tučnjavi koja je mogla završiti kobno po njega. Dok je, kako sam opisuje, branio prijatelja, napadači su ga izboli nožem.

Sreća u cijeloj ovoj priči za nekadašnjeg nogometaša jest to što sud nije uvažio zahtjev tužiteljstva, kojim se tražilo 23 godine zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije