Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao Rijekin igrač

Ide očevim stopama: 'Sretan sam zbog potpisa za Dinamo'

Rijeka i Dinamo sastali se u 15. kolu HT Prve lige
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
25.01.2021.
u 15:03

Danijel Štefulj potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom, a do daljnjega će ostati na posudbi u Rijeci.

Daniel Štefulj napustio je Rijeku i službeno postao igrač Dinama. Potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom, a sukladno dogovoru klubova do daljnjega će ostati na posudbi u Rijeci.

Mladi riječki lijevi branič tako nastavlja tradiciju očeva i sinova u plavome dresu. Otac Danijel s plavima je od proljeća 1996. do 1999. godine osvojio četiri naslova prvaka uz tri pokala pobjednika Kupa. Bio je i dio sjajne maksimirske europske jeseni 1997. gdje ga, između ostalog, pamtimo i po pobjedi protiv Grasshoppersa u Zürichu s 5:0 kad je izborio jedanaesterac nakon kojega je isključen vratar Pascal Zuberbühler, a Robert Prosinečki zatresao mrežu s bijele točke. Upisao je i dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Foto: Mario Naranda/PIXSELL

Sin Daniel rođen je 8. studenoga 1999. godine u njemačkom Langenhagenu u doba dok je otac Danijel igrao bundesligaša Hannover. U mlađim je uzrastima igrao za Čakovec, Varaždin i Zagreb, a s navršenih 18 prešao u Rijeku. Premijernu sezonu u seniorskom nogometu, 2018/’19., odigrao je u dresu slovenskog prvoligaša Krškog kao posuđeni igrač Rijeke. U svojoj prvoj natjecateljskoj godini u HT Prvoj ligi, ujesen 2019., nastupao je za Varaždin, također na posudbi, nakon čega se vratio na Rujevicu.

U dresu Rijeke osvojio je Kup 2020. pri čemu je važnu ulogu odigrao u četvrtfinalu upravo protiv Dinama na Rujevici kad je asistirao strijelcu Antoniju Čolaku za pobjedu 1:0.

“Dinastija” Štefulj u klupskoj bi povijesti mogla postati deseti par očeva i sinova koji su upisali službene nastupe za prvu momčad plavih.

13.12.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Luka Ivanusec, Daniel Stefulj Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

- Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati i svojim igrama opravdati dolazak. Želio bih svakako zahvaliti Rijeci u kojoj sam dobio priliku ostvariti se kao igrač i za koju ću do kraja sezone davati sve od sebe u želji za što boljim rezultatom. Bit ću maksimalno koncentriran na svaki sljedeći trening i utakmicu. Sretan sam zbog puta kojim ide moja karijera, a na meni je da budem ponizan, skroman i pravog pristupa te da radim na sebi najbolje što znam - rekao je mladi igrač po potpisu ugovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije