Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švedska superzvijezda

Ibrahimović: Nitko me nikad iz Hrvatske nije zvao da igram za njih!

'27.02.2012., Stadion u Maksimiru, Zagreb - Trening Svedske nogometne reprezentacije uoci prijateljske utakmice sa Hrvatskom. Zlatan Ibrahimovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
28.02.2012.
u 15:58

– Osjećam da pripadam ovim prostorima, odgojili su me roditelji koji dolaze odavde. Imam takav temperament i mentalitet i zauvijek ću biti takav – naglasio je Zlatan.

Zlatan Ibrahimović, najbolji igrač i najveća zvijezda švedske reprezentacije, bio je na konferenciji za novinare s izbornikom Erikom Hamrenom. Naravno, naglasak je bio na gostovanju u Zagrebu i utakmici protiv Hrvatske.

– Ovo mi je drugi put u Zagrebu, bio sam jednom u kvalifikacijama, ali nisam mogao igrati zbog ozljede. Hrvatska ima velike igrače, zemlja je puna talenata i odlično je da igramo s njima. Takve će nam reprezentacije biti suparnici i na Euru – smatra švedska superzvijezda.

Govorilo se prije 10 godina da će Zlatan igrati za Hrvatsku...

– To je stara priča, htjeli su me i u Bosni da igram za njih, jer mi je majka Hrvatica, a otac iz BiH, ali ja sam rođen u Švedskoj i za mene nikad nije bilo upitno da igram za Švedsku. Iskreno, ne sjećam se da mi je itko predložio da igram za Hrvatsku! – otkriva Ibrahimović kojega su upitali i osjeća li se Balkancem.

– Osjećam se da pripadam ovim prostorima, kod kuće govorim taj jezik. Odgojili su me roditelji koji su s ovih prostora pa imam takav temperament i mentalitet i zauvijek ću biti takav. Jedina je razlika što sam odrastao u drugom okruženju.

Progovorio je napadač Milana i o svom nasljedniku Guidettiju.

– Podsjeća me na mene, i ja sam prije 10 godina kao mladi igrač uoči SP-a u Japanu i Koreji bio u istoj poziciji, a on će u jednom trenutku karijere udariti u zid i tek će onda morati dokazati svoju klasu – tvrdi Zlatan.

Švedski izbornik Erik Hamren otkrio je plan za sutrašnji dvoboj u Maksimiru.

– Sutra kanim eksperimentirati, imam puno igrača, većini ću dati po poluvrijeme, igrat će miješani sastavi – potvrdio je Hamren.

Komentara 21

MA
marko53
17:02 28.02.2012.

Veliki borac i kvalitetan igrač.

Avatar babas
babas
17:06 28.02.2012.

Zlatan je pravi Balkanac,može biti rođen i u Kini,a igrati za Argentinu,ali Balkanac ostaje Balkanac! Legenda!

OB
-obrisani-
17:38 28.02.2012.

Ibrahimović: Nitko me nikad iz Hrvatske nije zvao da igram za njih! >>>>> Jos jedan dokaz kako rade NERADNICI u HNS-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije