Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jug poveo s 1:0

Iako su im zatajili najbolji, žapci izgubili tek nakon peteraca

Dubrovnik: Jug AO svladao Mladost u finalu Prvenstva Hrvatske u vaterpolu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
18.07.2020.
u 21:57

Nedostaje nam širine koju Mladost ima, a žapci su i gladniji trofeja. Da su danas pobijedili, bili bi u velikoj prednosti, tvrdi Jugov trener Kobešćak

Jug je poveo s 1:0 u pobjedama u finalnom nizu doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka, iako ga do početne pobjede nije dovelo vodstvo od pet pogodaka razlike (7:2 u 12. minuti) nego rulet peteraca u kojemu su Dubrovčani bili uspješniji. Zapravo, domaći su vaterpolisti zabili svih pet peteraca (Garciji je u posljednjoj seriji pokušao obraniti Jurlina), dok je kod Mladosti odmah na startu Bukić dopustio da mu Popadić obrani udarac i to je i presudilo pobjednika. Na kraju je Jug, više sretno nego spretno, pobijedio s 18:16 (13:13) i obranio prednost domaćeg bazena.

Početak nije nagovještavao toliku neizvjesnost. Domaćin je odmah na početku iskoristio sporo vraćanje Vrlića u obranu, Garcia je striktnije čuvao Ćuka, pa su gospari poveli sa 7:2; na poluvremenu su imali solidnih 9:6, a na početku treće četvrtine i 10:6. No, Mladost se nije predavala, polako je stizala vodstvo jugaša koji nisu imali rješenje za tzv. M-zonu Zagrepčana i na kraju uspjela poravnati na 13:13.

Na kraju su žapci ipak izgubili, ponajviše zahvaljujući slaboj igri nekih svojih ključnih igrača. Krenimo od Ćuka, dva puta je promašio, dva puta u vraćanju zaradio isključenje, da bi na kraju skrivio i peterac, pa je već u 14. minuti njegov (ne)doprinos u ovoj utakmici bio dovršen. Nije na vratima bio onako siguran niti Marcelić, obranio je manje od 50 posto udaraca i niti jedan od pet peteraca (jedan u igri i još četiri pri završnom raspucavanju), a i Bukić je nekako bio nedorečen, unatoč trima pogocima. Na početku posljednje četvrtine zapucao je čisti zicer kad je bio sam ispred Popadića. Pogodio je prečku i propustio priliku za izjednačenje na 12:12. Da je u tome tada uspio, možda mladostašima za pobjedu i ne bi trebali peterci. Jer Jug je u posljednjoj četvrtini bio u očitom padu.

A za to što su Zagrepčani zamalo došli do pobjede najzaslužniji su bili Amerikanac Bowen (tri lijepa pogotka) i Rus Harkov koji je držao žapce u igri na početku kad im nije išlo. A hrabrim izdanjem pridružili su im se i ovi mlađi, predvođeni Lazićem i Dašićem.

- Pokazali smo karakter. Vratili smo se nakon pet pogodaka zaostatka, iako smo rano ostali bez dva ključna igrača Ćuka i Radua. Potrošili smo se tjelesno i mentalno za povratak. Na kraju je Jug bio čvršći i zasluženo pobijedio - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

Njegov kolega sa suparničke klupe Vjeko Kobešćak pridodao je:

- Primamo previše pogodaka, tako je bilo i u finalu Regionalne lige. To moramo svesti na 10, najviše 11. Nedostaje nam širine koju Mladost ima, a žapci su i gladniji trofeja. Da su danas pobijedili, bili bi u velikoj prednosti...

Druga utakmica igra se u srijedu (18.45) u Zagrebu.    
 

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
23:15 18.07.2020.

Kod mene je Mladost ostavila bolji dojam. A Ćuku se očito nije igralo, da mi je samo znati zbog čega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije